https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Davidsfonds Doornpanne bekroont winnaars Junior Journalistenwedstrijd

Winnaars Iebe Pauwels, meester Geert, Vic Igodt, meester Mark, Elodie Van Mossevelde, juf Edlyn, directeur Steven en juf Annemie. Laureaat Viktor Pollentier staat niet mee op de foto.©MYRIAM VAN DEN PUTTE
Winnaars Iebe Pauwels, meester Geert, Vic Igodt, meester Mark, Elodie Van Mossevelde, juf Edlyn, directeur Steven en juf Annemie. Laureaat Viktor Pollentier staat niet mee op de foto.©MYRIAM VAN DEN PUTTE
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

Davidsfonds Doornpanne (Koksijde-Oostduinkerke-Wulpen) bekroonde de winnaars van het vijfde en zesde leerjaar van de basisscholen van Oostduinkerke die deelnamen aan de Junior journalistwedstrijd 2021.

Het thema ‘Schatten’ inspireerde heel wat leerlingen die ijverig in de pen kropen. De juryleden beoordeelden 50 opstellen die vooraf geselecteerd waren door de leerkrachten van het vijfde en zesde leerjaar van de gemeentelijke basisschool en van de vrije basisschool van Oostduinkerke.

Viktor naar nationale finale

Laureaat dit jaar is Viktor Pollentier van het zesde leerjaar met het opstel ‘De schat van Emiel’. Met zijn verhaal neemt hij nu deel aan de nationale finale. De tweede prijs gaat naar Iebe Pauwels van het vijfde leerjaar met het opstel ‘Schatten op zolder’. Deze winnaars werden beloond met een waardevol boekenpakket. De vijf klaswinnaars ontvingen een prijsboek, en dat waren Briek De Block, Viktor Pollentier, Vic Igodt, Iebe Pauwels, Elodie Van Mossevelde.

Davidsfonds-voorzitter Paul Rosseel en ondervoorzitter Herman Vanheste: “Jammer dat de proclamatie met de voorziene goochelshow in de Witte Burg niet kon doorgaan door de coronamaatregelen. Daarom hebben we dit jaar de prijsboeken aan de winnende leerlingen van beide scholen ter plekke overhandigd.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten