Belgian Cats bezoeken de Sint-Jozefsschool in Ieper om te sporten

Jong baskettalent kon op de foto met coach Philip Mestdagh en dochter Hanne.© EG
Jong baskettalent kon op de foto met coach Philip Mestdagh en dochter Hanne.© EG
Erwin Gabriëls
Erwin Gabriëls Medewerker KW

In de Sint-Jozefsschool in Ieper vindt een Olymische Week plaats. De hele week staat in het teken van sporten en bewegen. De school kreeg zelfs bezoek van basketbalcoach Philip Mestdagh en zijn dochter Hanne van de Belgian Cats.

Directeur Lieven Calis contacteerde Philip Mestdagh, wiens kleinzoontje in de peuterklas zit. Philip was meteen akkoord om met zijn twee dochters Hanne en Kim naar de school te komen voor een demonstratie en een fotomoment met elke klas. Kim kon er echter niet bij zijn, omdat zij op dat moment nog op het vliegtuig zat vanuit Italië.

Het was voor de leerlingen en leerkrachten een toffe ontmoeting met de nationale coach en zijn dochter die op het hoogste niveau speelt. Ze schonken trouwens enkele basketballen aan de school. De leerlingen die in een basketbalclub zitten, mochten zelfs eventjes trainen samen met Philip en Hanne, die er ruim de tijd voor namen.

Olympische Week

De olympische week was maandag gestart met een optocht van de klassen met hun vlaggen, gevolgd door een openingsceremonie en een kennismaking met heel wat olympische sporten. “Maar we hebben wel een goede reden om de Belgian Cats van nabij te volgen want op onze school zit de kleine Felix, waarvan Hanne de tante is en Philip de opa”, zegt directeur Lieven Calis.

Talent gevonden

Na een korte training met enkele jonge basketters stelde de bondscoach vast dat er heel wat baskettalent in de school zit. “Het is leuk dat de directeur ons uitnodigde en we zo de kinderen met onze sport kennis kunnen laten maken. Het is fijn dat de school basket, maar ook sport in het algemeen, in de kijker plaatst.” Ook baskettalent Hanne was tevreden: “Omdat we in Ieper wonen, is het voor ons een kleine moeite om naar de Sint-Jozefsschool te komen. Het zou fantastisch zijn moesten we een aantal kinderen warm kunnen maken voor de basketsport.” (EG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier