85 leerlingen en leerkrachten Rhizo beklimmen straks Mont Ventoux

(gf)
Redactie KW

Liefst 85 leerlingen en leerkrachten van Rhizo willen van 18 tot 22 mei de Mont Ventoux in Frankrijk overwinnen. De scholengroep wil hiermee inzetten op het welbevinden van jongeren.

Met het idee dat samen sporten onze gezondheid een mentale boost geeft, startten enkele sportleerkrachten van Rhizo Lifestyle- en Sportschool dit initiatief op tijdens de naweeën van de eerste coronagolf. “Die lockdown was voor jongeren geen gemakkelijke periode”, stelt Nancy Dedeurwaerder, algemeen directeur van Rhizo. “Ze werden een deel van hun jeugd afgenomen. Toen ze niet of slechts deeltijds naar school mochten gaan, voelden ze zich eenzaam omdat het sociale leven stil lag. De regelmaat in hun leven viel weg.”

Goed doel

Met het Ventoux-project wil Rhizo, naast het steunen van een goed doel, inzetten op verbinding via een sportieve uitdaging voor leerkrachten en leerlingen en een actieve levensstijl promoten. Bedrijven konden de tocht sponsoren in ruil voor hun logo op het officiële fietstruitje, maar ook het grote publiek kan het project een financieel duwtje in de rug geven. “Met het ingezamelde geld houden we de reis betaalbaar én steunen we ook vzw Tejo Kortrijk.” Deze vzw biedt jongeren tussen 10 en 20 jaar anoniem en gratis toegang tot laagdrempelige therapeutische hulp op het moment dat zij er nood aan hebben en op een voor hen bereikbare plaats. Stéphan Tanganagba, oud-leerling van Lyceum Onze-Lieve-Vrouw van Vlaanderen en een van de Rhizo-scholen, presenteerde maandag de voorstelling van het project. Stéphan is een van de gezichten van De Warmste Week, waar vorig jaar ook ingezet werd op mentaal welzijn. Leerlingen verzorgden de interviews en de muzikale omlijsting. Ook burgemeester Ruth Vandenberghe was aanwezig om de jongeren moed in te spreken.

Het peloton

Het Rhizo-peloton bestaat uit 57 leerlingen, 22 personeelsleden en zes personen met een beperking. Voormalig triatleet Frederik Van Lierde en profwielrenner Harm Vanhoucke zijn peters van de actie. (EDB)

Je kan de actie steunen door een bijdrage te storten op BE10 0000 0000 0404 van de Koning Boudewijnstichting me als vermelding ‘Gift Mont Ventoux 2022 voor TEJO Kortrijk nr 018 0890 00641’. Giften vanaf 40 euro op jaarbasis zijn fiscaal aftrekbaar.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.