Scholieren Kortrijk vieren laatste 50 dagen… zonder sterke drank

Redactie KW

Al op donderdagavond begonnen de eerste feestvierders in ”t Straatje’ in Kortrijk de laatste 50 dagen van het schooljaar te vieren.

We vernamen dat er jongeren waren die de nacht doortrokken, tot ze vrijdag naar school moesten. Wij brachten ze in ‘t Stratje, of de Burgemeester Reynaertstraat in Kortrijk op vrijdagmorgen een bezoek. Er waren verschillende feestvierders, maar heel veel volk viel er niet te bespeuren.

Het stadsbestuur organiseerde – naar aanleiding van de vraag van verschillende oudercomités om strenger op te treden tegen het alcoholmisbruik van de jongeren – een overleg met de cafébazen van de Burgemeester Reynaertstraat, van het jeugdhuis Reflex en van café ‘t Kanon in de Doorniksesteenweg om te kijken wat te doen om hiertegen op te treden.

Er werd afgesproken om vrijdag tussen 4 en 9 uur geen sterke alcoholische dranken te serveren aan jongeren. De cafébazen zouden ook toezien op overmatig drankgebruik.

De jongeren die we zagen dronken alcohol, maar we hadden niet de indruk dat er heel veel overmatig gedronken werd, hoewel we toch enkele dronken jongeren zagen ook. Verschillende scholen hadden een programma in elkaar gestoken voor de zesdejaars. Er werden overal ook afspraken gemaakt over het drankgebruik.

(EDB – foto EDB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.