Schepen Jasper Pillen heeft wel degelijk een CO2-plan voor de Brugse stedelijke scholen

© (Foto Benny Proot)
Redactie KW

Er was de laatste dagen heel wat heisa rond de aankoop van 125 CO2-meters voor de scholen van het stedelijk onderwijs in Brugge. Schepen van onderwijs Jasper Pillen reageerde gisteren sereen op de hele commotie. “We hebben aan onze scholen een duidelijke strategie gecommuniceerd om de binnenluchtkwaliteit in de lokalen te meten.”

“Ik geef eerlijk toe dat de toestellen die we aankochten niet echt betrouwbaar zijn om de het CO2-gehalte te meten maar ze geven wel degelijk een indicatie over de binnenluchtkwaliteit. Deze toestellen meten immers het totaal aan vluchtige organische stoffen (TVOC) in de lucht en die bepalen voor een groot deel de binnenluchtkwaliteit. Daarnaast hebben we een twintigtal duurdere NDIR-meters aangekocht en verdeeld over onze scholen. Deze toestellen worden gebruikt in alle lokalen waar twijfel bestaat over de luchtkwaliteit en meten wel degelijk het CO2-gehalte in de lucht.”

Verder benadrukt Jasper Pillen dat de derde pijler van het CO2-plan voor de Brugse stadsscholen gebaseerd is op een constante aandacht voor ventilatie van de lokalen. “Het is belangrijk dat naast het meten van CO2 iedereen ervan overtuigd is dat ventilatie de beste garantie is voor een optimale binnenluchtkwaliteit. Misschien zijn de CO2-meters die onze preventieadviseurs aankochten niet optimaal geschikt voor de doeleinden die we vooropstelden, maar we hebben we degelijk een CO2-plan voor onze scholen dat op drie pijlers gebaseerd is. Onze scholen doen heel wat meer dan wat er op dit vlak van een onderwijsinstelling verwacht wordt”, besluit de Brugse schepen van Onderwijs. (PDC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier