SBS Sint-Michiels heet nu SBS De Geluksvogel

De Stedelijke Basisschool Sint-Michiels heet vanaf nu SBS De Geluksvogel. Aanvullend kreeg de school ook een nieuw logo dat ontworpen werd door Ramzi Ayed, student digital design aan het KTA Brugge.

Afdeling B van de Stedelijke Basisschool Sint-Michiels toont trots de nieuwe naam en het logo.©Davy Coghe Davy Coghe
Afdeling B van de Stedelijke Basisschool Sint-Michiels toont trots de nieuwe naam en het logo.©Davy Coghe Davy Coghe

Directrice Stephanie Meire (44) vertelt trots dat de nieuwe naam gelinkt is aan de vernieuwde schoolvisie. “De nieuwe naam past in de vernieuwingsoperatie van de school, waarbij zowel de visie als de waarden afgetoetst werden aan de hedendaagse verwachtingen van een stedelijke basisschool. ‘De Geluksvogel’ verwijst naar de ultieme droom en de eigenwaarde van de school: kinderen zelfredzaam en gelukkig maken met sterk onderwijs waarin ruimte is voor vallen en opstaan.”

“Ook het logo draagt die boodschap uit. Het toont een kleine vogel die zich voorbereidt om uit te vliegen op weg naar het geluk dat gesymboliseerd wordt door het klavertje vier in zijn bek. Het geheel straalt positiviteit en enthousiasme uit.”

De Stedelijke Basisschool Sint-Michiels kent al vele jaren een licht schommelend leerlingenaantal. Sinds september 2020 tekent zich echter een bescheiden groei af. Zowat 300 leerlingen volgen momenteel les in beide afdelingen. In de Rijselstraat en Sint-Michielslaan zijn ook nog eens 100 kleuters ingeschreven.

Schepen van Onderwijs Ann Soete is heel tevreden over de ‘doenersmentaliteit’ van Stephanie Meire, die sinds september 2019 de school leidt.

Vleugels uitslaan

“Dat de nieuwe directrice zo ambitieus en gedreven is, kan ik enkel maar toejuichen en aanmoedigen. De school biedt alle kinderen kwaliteitsvol onderwijs aan waarbij een open blik op de maatschappij en leerstof op niveau de hoekstenen zijn. Er wordt in deze school een sterke basis gelegd voor een vlotte overstap naar het secundair onderwijs.”

Zowel de schepen als de directrice benadrukken dat ook heel veel aandacht gaat naar het welbevinden van de kinderen. “Een warme sfeer en zorgzaam onderwijs vinden we heel belangrijk, want we willen gelukkige en zelfredzame kinderen vormen. De school wil een warm nest zijn door een geborgen omgeving te bieden aan de kinderen. Er is plaats om te oefenen tot de ze hun vleugels kunnen uitslaan.”

Directrice Stephanie Meire benadrukt dat er bewust gekozen werd voor één naam voor beide afdelingen van de school. “We zijn één school met dezelfde visie en dat vertaalt zich in onze nieuwe naam en dito logo.”

(Philippe Decruynaere)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.