Samen blokken in Sint-Michielkerk

Voor Oudenburg Blokt maakte de stad een overeenkomst met de Kerkfabriek Sint-Michiel om de kerk van Roksem te gebruiken. Daarvoor werden alle kerkstoelen in een container opgeslagen, zodat er plaats is voor tafels en stoelen voor de studenten. Op de foto voorzitter Roland Rosseel van de Kerkfabriek, burgemeester Anthony Dumarey en schepen Romina Vanhooren. © (Foto LIN)
Redactie KW

Studenten die moeten blokken voor hun tweede zit kunnen dat tot en met vrijdag 27 augustus dagelijks van 8 uur tot 20 uur doen in de kerk van Roksem.

Net zoals tijdens vorige edities van Oudenburg Blokt wordt in stroom en degelijke wifi voorzien. Reserveren is verplicht om zo het maximum toegelaten personen te kunnen controleren. Dat kan via https://www.oudenburg.be/jeugd/oudenburg-blokt.aspx.

Daarnaast gelden volgende maatregelen: de studeerruimte moet ’s avonds telkens proper worden achtergelaten; pauzes buiten mogen, mits het respecteren van de afstandsregels; je draagt steeds een mondmasker ook als je op je plaats zit of rondloopt.

Dat Oudenburg een studentvriendelijke stad is, werd zopas nog bevestigd met de uitreiking van het label van MNM. De radiozender steunde studenten tijdens marathonradio 2021 en trok met een busje rond om te zien hoe het studenten in Vlaamse steden en gemeenten verging. “Dat leverde het label Studentvriendelijke Stad op. En een uniek bordje met de tekst Hier steunen we studenten”, legt schepen van Jeugd Romina Vanhooren uit. (LIN)

Meer info over Oudenburg Blokt: 059 56 84 54 – jeugd@oudenburg.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier