Ruim 4 miljoen euro voor digitaal onderwijs in Kortrijk

Schepen van Onderwijs Kelly Detavernier is tevreden.© JVGK
Schepen van Onderwijs Kelly Detavernier is tevreden.© JVGK
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Vlaams Minister voor Onderwijs Ben Weyts investeert ruim 4,2 miljoen euro in Digisprongmiddelen in Kortrijk. “Scholen kunnen vanaf nu hun Digisprong voorwaarts nemen”, zegt minister Weyts.

Het project Digisprong draait rond vrijgemaakte budgetten waarmee scholen kunnen investeren in onder meer digitale infrastructuur en ICT-toestellen voor alle leerlingen vanaf het 5de leerjaar. Vlaanderen greep de crisis aan om de achterstand op gebied van digitaal onderwijs om te buigen in een voorsprong.

Er wordt 385 miljoen euro uitgetrokken voor een grote Digisprong voorwaarts. De Vlaamse overheid keert een schijf van 230 miljoen euro extra middelen uit aan scholen. Voor Kortrijk gaat het over een bedrag van 4.221.701 euro.

Uitdaging en ondersteuning

Schepen van Onderwijs Kelly Detavernier (N-VA) is tevreden. “Digitaal onderwijs kan een geweldige aanvulling zijn op het klassieke onderwijs. Zo kan je via digitale weg sterke leerlingen meer uitdaging aanbieden en kwetsbare leerlingen beter ondersteunen.”

“Een crisis biedt steeds opportuniteiten. We kunnen nu alle scholen meetrekken in het digitale bad. Deze middelen zijn een stevige stimulans voor meer onderwijskwaliteit in Kortrijk.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier