Ruim 100.000 euro subsidie voor VBS Het Spoor: “Onder meer gebruiken voor verbinding tussen nieuw en oud deel”

De eerste steen werd symbolisch gelegd in januari. © (Foto GF)
Redactie KW

Vrije Basisschool Het Spoor krijgt van de Vlaamse Overheid een subsidie van 101.869 euro voor “de renovatie van klaslokalen en trappenhallen”. De school krijgt de subsidie in het kader van de uitbouw van de school, die momenteel volop aan de gang is.

“Er zijn verschillende dossiers ingediend”, vertelt directeur Stefaan Debouver, die aan zijn laatste weken als directeur bezig is. “Zo zijn de werklieden natuurlijk volop bezig met de nieuwbouw. Daarnaast moet er evenwel ook nog een verbindingsstuk komen tussen het oude en het nieuwe deel. Die subsidie zal onder meer daarvoor gebruikt worden en voor asbestverwijdering.”

De werken verlopen al bij al vlot. Al zorgt de materiaalschaarste wel voor vertragingen. “Zo moeten we bijvoorbeeld maanden wachten op onze deuren”, zegt Stefaan Debouver. “Vooral de verbinding tussen het oude en het nieuwe gebouw zal nog wat tijd vragen. Vooral omdat we er ook voor gekozen hebben om met die werken te wachten tot na het schooljaar.”

Toch hoopt hij dat het bureel, secretariaat en de ingang langs de Stationsstraat tegen 1 september afgewerkt is. De klaslokalen hopen ze bij Het Spoor te verhuizen tegen de herfstvakantie. “Al zal dat voor mijn opvolger Liesbeth Van Daele zijn”, besluit Stefaan Debouver met de glimlach. (TM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.