Rotary Izegem viert een bijzondere Thanksgiving

Rotary Izegem wou op Thanksgiving Day 22 november symbolisch het eerste exemplaar van het boek THX aan Clean Up overhandigen als dank voor de bijzonder fijnzinnige manier waarop ze jongeren aansturen op weg naar een drugsvrij leven.

Chris Lagrange (Clean up), Rob Van Holder en Jacques Vandecasteele fotograaf © CLY

Bob Van Holder, voorzitter Rotary club Izegem gaf enige toelichting. “Het THX-project werd vorig jaar opgezet ter ondersteuning van preventie van verslaving, door Rotary Izegem. Het klassevolle fotoboek met natuurfotografie van Jacques Vandecasteele vormt hier de basis van.

Adembenemende mooie foto’s, gebundeld in tien thema’s van gevoelens die je als dank aan iemand wil geven, wisselen af met inspirerende tekstjes. Met een voorverkoop van meer dan 2000 exemplaren mag het boek al bij zijn verschijning een succes genoemd worden.

Chris Lagrange van Clean UP mocht het eerste exemplaar in ontvangst nemen. Hij gaf wat toelichting bij zijn werk. “Clean up, een initiatief van de vzw’s Oranjehuis, Kompas en de Sleutel, organiseert hulp en ondersteuning aan minderjarigen die problematisch omgaan met illegale drugs. Door hun gebruik komen ze in de problemen of missen ze kansen in het leven, maar zij zien dat meestal anders.

Clean-up begeleiders scheppen kansen in een programma dat opgelegd wordt door de jeugdrechter. Men motiveert jongeren om echt te kiezen voor een jong leven zonder drugs en doet daarvoor maximaal een beroep op het gezin waarin ze verblijven.” Rotary Izegem verleent permanente steun aan preventie van verslaving.

(CLY)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.