Roeselaarse scholen kunnen rekenen op bijna 850.000 euro subsidies

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts. (foto Belga)© BELGA
Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts. (foto Belga)© BELGA
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert zwaar, ook in Roeselare. “We timmeren verder aan een betere onderwijskwaliteit voor onze leerlingen”, zegt Ben Weyts. “Die onderwijskwaliteit krikken we mee op door te investeren in onze schoolinfrastructuur. De nieuwbouwprojecten in deze investeringsgolf geven plaats aan ruim 8.166 leerlingen.”

Lieve Lombaert, gemeenteraadslid N-VA Roeselare: “Met deze investeringen toont onze minister aan dat het blijvend investeren in onderwijs één van de speerpunten is van deze Vlaamse regering, ook Roeselare wordt daarbij niet vergeten.”

Deze financiële steun kunnen schoolbesturen uit het gesubsidieerd onderwijs (gemeentelijk, stedelijk provinciaal en vrij onderwijs) krijgen voor bouw- of verbouwingswerken. Onderwijsminister Ben Weyts trekt deze regeerperiode in totaal een half miljard euro extra uit voor schoolinfrastructuur: in totaal staat de investeringsteller voor scholenbouw op 3 miljard euro. Deze investeringsgolf komt ook Roeselare ten goede.

Renovatie sportzaal

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert zo via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) 846.910,43 euro in diverse scholen. Zo gaat 382.376,36 euro naar de renovatie van de sportzaal van het Klein Seminarie en VABI én 321.945,34 euro naar de herlokalisatie van de houtafdeling van het Vrij Technisch Instituut uit de Leenstraat. Er is 142.588,73 euro bestemd voor de Stedelijke Basisschool – De Vlieger in de Hoogstraat (Rumbeke) waar verbouwingswerken aan een geveldeel bestaande uit asbesthoudend materiaal mee gefinancierd zullen worden.

“Onze Roeselaarse jeugd zal door deze investering beter, sportiever onderwijs in een veiliger omgeving kunnen krijgen”, aldus Lieve Lombaert nog.

“Goed nieuws voor de leerlingen en leerkrachten van alle betrokken scholen: zij krijgen nu betere schoolgebouwen”, zegt minister Weyts. “We blijven inzetten op vernieuwing en modernisering van onze schoolgebouwen in het belang van alle leerlingen en leerkrachten.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier