Robin Houtteman staat vanaf zondag aan het hoofd van Chiro Eernegem

Kersvers hoofdleider Robin Houtteman start zondag aan een nieuw werkjaar bij Chiro Eernegem.

Robin (21) is de zoon van Serge en Emilly A. Polinio uit de Westkerkestraat. Hij studeert elektromechanica in Oostende. Robin bracht zijn kinderjaren in Brugge door en woont sinds het vierde leerjaar in Eernegem. Als 13-jarige maakte hij via een vriend kennis met de Chiro. “Ik vond het van bij het begin echt leuk”, zegt hij. “Je kan in de Chiro echte vrienden maken. Je leert er ook samenleven met anderen”, aldus Robin.

“Niet geaarzeld”

“Toen het hoofdleiderschap vacant was heb ik niet geaarzeld om mijn kandidatuur te stellen. Door leiding te geven in een jeugdbeweging leg je een basis voor je latere beroepsleven. Als hoofdleider moet je leren rekening houden met verschillende zaken en verschillende karakters. Je moet dat allemaal tot een goed geheel ombouwen. Dat is een uitdaging maar scherpt ook je competenties aan.”

Startdag

Op 28 september vindt de startdag plaats van 14 tot 17 uur in het heem aan de Veldwegel. Nieuwe leden kunnen zich dan ook inschrijven. Om het geheel wat feestelijker te maken verzorgt een ploeg van oud-leiding vanaf 10.30 uur in JC Gildhof een brunch ten voordele van nieuw materiaal voor de Chiro.

www.facebook.com/chiroeernegem

(KVE)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout van vrijdag 26 september.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.