Reüniebal voor 130 jaar GO! in Menen

Redactie KW

Het gemeenschapsonderwijs blikt terug op 130 bewogen jaren. Alle schoolfeesten staan in het teken van 130 jaar gemeenschapsonderwijs in Menen met op zaterdag 26 april een groots reüniebal als kers op de taart.

GO! Menen bestaat 130 jaar en dat is geen vanzelfsprekendheid. Het voormalige staatsonderwijs, rijksonderwijs of officieel onderwijs kende in Menen heel wat tegenstanders die geen neutraal staatsonderwijs naast het vrije katholieke net wilden. In België ontstond het neutraal staatsonderwijs in 1842, maar in Menen zou het duren tot 1883 vooraleer er sprake was van de oprichting van een neutrale middelbare school. In 1887 werd in het Belgische parlement een wet gestemd die stelde dat er vijftig rijksmiddelbare scholen voor jongens opgericht moesten worden. Hiermee wilden de liberalen het officiële onderwijs beter gaan uitbouwen. Het liberale stadsbestuur van Menen aarzelde niet en diende een aanvraag in.

“Onze 125ste verjaardag hebben we met een tentoonstelling, een evenement op de Grote Markt van Menen en een galabal gevierd. Voor onze 130ste verjaardag kiezen we ervoor om elk schoolfeest of opendeurdag in het teken van die verjaardag te plaatsen. De kers op de taart wordt het galabal op zaterdag 26 april in dancing Lagoa in de Wervikstraat in Menen dat we ook als een reüniemoment zien voor oud-leerlingen, oud-leerkrachten, ouders en sympathisanten. De tickets kosten 10 euro en worden alleen in voorverkoop verkocht op de secretariaten van de scholen van GO! in Menen, Lauwe en Wervik”, klinkt het.

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode De Leie van vrijdag 11 april.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.