https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Reinout wint Junior Journalistenwedstrijd in Pervijze

We zien vooraan v.l.n.r. Helena Maes, Reinout Mussly en Josephine Boerhave en achteraan de andere leerlingen die deelnamen aan de Junior Journalistenwedstrijd.© ACK
We zien vooraan v.l.n.r. Helena Maes, Reinout Mussly en Josephine Boerhave en achteraan de andere leerlingen die deelnamen aan de Junior Journalistenwedstrijd.© ACK
Annie Callewaert
Annie Callewaert Medewerker KW

Reinout Mussly werd dit jaar verkozen tot dé Junior Journalist van Pervijze met zijn werk ‘Schatkist’.

Op maandag 25 januari overhandigden de bestuursleden van het Davidsfonds Pervijze boeken aan de vrije basisschool in Pervijze. “De school van Pervijze heeft oog voor taalonderwijs en organiseerde leesmomenten in kleine groepen en taalstimulerende spelletje”, vertelt Erna D’Hulst, voorzitter van Davidsfonds Pervijze. “Omdat sommige kinderen al bijna alle boeken uit de klas hebben gelezen en enkele boekjes verouderd waren, kwamen de schoolbibbonnen net op tijd. En ook de Sint schonk enkele boeken en liet die via de oudervereniging overhandigen.”

Maandag werden ook de laureaten van de Junior Journalistenwedstrijd bekendgemaakt. Directrice Roselijn Versteghe en leerkrachten Lotte Desodt en Ines Vanthournout stimuleerden de leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar om deel te nemen. Het thema dit jaar was ‘Schatten’. De jury bestond uit Frederika Pick, Nele Vandewoude en Dimitri Balcaen. Reinout Mussly werd verkozen tot winnaar met zijn werk ‘Schatkist’. Het werk van Reinout dingt nu mee voor de prijzen in de nationale wedstrijd. Josephine Boerhave werd tweede, Helena Maes derde. (ACK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten