Rechtstudenten KU Leuven winnen prestigieuze pleitwedstrijd European Law Moot Court

Redactie KW

Een team van vier laatstejaarsstudenten van de Rechtsfaculteit van de KU Leuven – Reinout Leys, Pieter-Jan Denys (uit Torhout), Margot Dons en Matthias Schelkens – heeft in het Hof van Justitie in Luxemburg de prestigieuze pleitwedstrijd European Law Moot Court gewonnen.

De European Law Moot Court is een jaarlijkse pleitwedstrijd waarin studenten uit 70 universiteiten uit Europa en ver daarbuiten het tegen elkaar opnemen, eerst in vier regionale finales (dit jaar in New York, Pisa, Praag en Bremen) en daarna in de halve finales en finale voor het Hof van Justitie van Luxemburg. Daar werden hun prestaties beoordeeld door een panel van 12 rechters van dit hof. De studenten moeten hierbij telkens een complex probleem uit het Europees recht behandelen.

Dit jaar moesten de studenten aan de slag met een zaak over de complexe relatie tussen de Europese staatssteunregels en de Europese regels inzake openbare aanbestedingen. Concreet ging het over de fictieve stad Omorfi City in de even fictieve EU lidstaat Verdania die een openbare aanbesteding uitschrijft voor de huisvuilophaling. Het eigen huisvuildepartement wint de aanbesteding, maar de toewijzing wordt vervolgens aangevochten door de best gerangschrikte verliezende bieder.

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.