Provincie verdeelt 275.526 euro aan subsidies over twaalf onderwijsprojecten

West-Vlaanderen investeert in onderwijs.© iStock
West-Vlaanderen investeert in onderwijs.© iStock
Redactie KW

Twaalf innovatieve onderwijsprojecten uit West-Vlaanderen ontvangen in totaal 275.525,96 euro steun van de Provincie West-Vlaanderen. Dat besliste de deputatie van de Provincie. De ondersteuning past binnen de provinciale subsidiereglementen flankerend onderwijsbeleid.

54.800 euro is voorzien voor projecten in het kader van het volwassenenonderwijs en -educatie en levenslang leren. 220.726 euro gaat naar projecten uit het basis- en secundair onderwijs.

Er zijn twaalf projecten die kunnen rekenen op een provinciale subsidie. Twee daarvan bevinden zich in het volwassenenonderwijs: West-Vlaamse centrumsteden krijgen 27.500 euro of 6.875 euro per centrumstad en CVO SVG, Brugge 27.300 euro.

Dan zijn er nog tien projecten in het basis – en secundair onderwijs:

– Vrije Basisschool Sint-Paulus Kortrijk : 25.000 euro

– Vrij Technisch Instituut Torhout : 21.650 euro

– Vrije Basisschool De Horizon Koolskamp : 8.662,66 euro

– Buitengewoon Basisonderwijs Spermalie Brugge : 25.000 euro

– Eekhout Academy Kortrijk : 25.000 euro

– Rhizo Lyceum Kortrijk : 27.500 euro

– Vrij Technisch Instituut Veurne : 19.520 euro

– GO! Atheneum Avelgem : 24.000 euro

– Vrije Middelbare School Roeselare : 19.393,30 euro

– Scholengroep Impact Brugge : 25.000 euro

Noden door corona

Bij de oproep in het najaar is ingespeeld op de coronacrisis en de noden die ten gevolge daarvan ontstaan zijn in het onderwijs. De prioritaire thema’s bij de laatste oproep waren: bijdragen tot de (herstel-)gerichte opvolging van acute of dringende vragen en noden, versterken van de competenties met het oog op het bevorderen van gekwalificeerde uitstroom, optimaliseren van de aansluiting onderwijs-arbeidsmarkt en verhogen van de geletterdheid (taal, cijfers en ICT).

Volgende indienronde

Jaarlijks zijn er telkens twee oproepen, met uiterlijke indieningsdata 15 april en 15 oktober. Voor de komende oproepen blijven de prioritaire thema’s in het kader van het coronaherstelplan gelden. Mogelijke projectindieners zijn scholen/feitelijke verenigingen, vzw’s, openbare instellingen of lokale besturen uit West-Vlaanderen of een feitelijke organisatie/vzw buiten West-Vlaanderen met West-Vlaams partnerschap.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier