Prizma Scholengroep heeft een vernieuwd codi-team: “Grote solidariteit onder scholen”

Het vernieuwde coördinerend directieteam van de Prizma Scholengroep met met v.l.n.r. Tony Lecoutre, Bert Vanderlinde en Patricia Joosten.© Frank Meurisse
Het vernieuwde coördinerend directieteam van de Prizma Scholengroep met met v.l.n.r. Tony Lecoutre, Bert Vanderlinde en Patricia Joosten.© Frank Meurisse
Wouter Vander Stricht

Na het pensioen van Geert Timperman werd met Bert Vanderlinde een nieuwe kracht toegevoegd aan het coördinerend directieteam van de Prizma Scholengroep. Dat leidde binnen het codi-team ook tot wat verschuivingen van functies.

Geert Timperman was coördinerend directeur voor het secundair onderwijs en gaat op 1 september met pensioen. Sinds 1 juni is met Bert Vanderlinde (31) zijn opvolger al aan de slag. De ingeweken Ingelmunsternaar vult de vacante positie binnen het team in, maar krijgt wel andere functies. “Van opleiding ben ik bouwkundig ingenieur en ik kom dus uit de aannemerswereld. Ik was aan de slag bij Group Monument, maar koos nu voor het onderwijs. Als coördinerend directeur zal ik hier onder meer de vele infrastructuurwerken opvolgen en dat ligt uiteraard in de lijn van mijn opleiding en werkervaring. Verder behoren de ondersteunde diensten en de financiën ook tot mijn taken.”

5.500 kinderen

Tony Lecoutre (47) en Patricia Joosten (56) zijn al bekende gezichten binnen het team en de scholengroep. Zij zijn respectievelijk coördinerend directeur basisonderwijs en secundair onderwijs. De scholengroep telt 15 scholen, negen in het basisonderwijs en zes secundaire scholen. In totaal volgen er 5.500 kinderen en jongeren les. 750 leerkrachten zijn samen met het ondersteunend personeel de drijvende krachten achter dit geheel.

Ik zal de 15 scholen stuk voor stuk bezoeken; de afspraken staan al ingepland – Bert Vanderlinde – Coördinerend directeur

“De Prizma-samenwerking bestond al langer in het secundair onderwijs, maar sinds 2019 is ook het basisonderwijs daar bij gekomen”, weet Patricia Joosten die ook de komst van haar collega-codi Bert Vanderlinde een goede zaak vindt. “Bert zal vanuit zijn functie zowel infrastructuur, financiën en administratie behartigen. Samen met een heel team van ondersteunende mensen en in samenspraak met de schooldirecties.”

Werken op stapel

Bert Vanderlinde is natuurlijk nieuw in de job en moet de 15 scholen nog leren kennen. “Ik breng die stuk voor stuk een bezoekje. De afspraken zijn al ingepland.” Er staan ook al enkele werken op stapel. “In de Talentuin in Lendelede komen er dakklassen en een nieuw sanitair blok, in de Berenboot ( Prizma OLV, Ingelmunster, red. ) komt een nieuwe kleuterafdeling en in Prizma Heilig Familie Bosmolens zijn er ook nieuwbouwwerken aan de gang. Verder wordt de nieuwbouw van Prizma Middenschool Izegem straks opgeleverd. Er staan de komende jaren nog veel werken, groot en klein, in elk van de 15 scholen gepland. Die worden allemaal in een masterplan gegoten.”

Patricia Joosten: “Bij ons kun je school volgen van je 2,5 jaar tot je 19de. We herbergen regulier en bijzonder onderwijs, maar we laten ook iedere school zijn eigenheid behouden. Je voelt wel dat de samenwerking kruisbestuivend werkt en ook de solidariteit onder de scholen is groot. Sommige scholen zouden het ook lastiger hebben om zaken te realiseren, mochten ze er alleen voor staan.”

Door de middelen samen te brengen is er ook een grotere expertise. Tony Lecoutre: “Neem nu ons IT-team. Daar hebben we verschillende mensen met diverse kwaliteiten die voor alle scholen inzetbaar zijn. Dat is een grote meerwaarde.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier