Prizma campus VTI Izgem schakelt gedeeltelijk weer over op online lessen

VTI Izegem Myriam Devriendt, directrice van de Izegemse school Prizma campus VTI: “Er wordt gedeeltelijk overgeschakeld op online lessen voor de theorielessen. © Frank Meurisse

Halve dagen die puur uit theorie bestaan, worden bij de Izegemse school Prizma campus VTI vervangen door online les. “Veel leerkrachten zijn momenteel met ziekteverlof waardoor we te veel leerlingen samen zouden moeten opvangen. Door theorielessen gedeeltelijk weer digitaal te geven, verlichten we de druk wat”, zegt directrice Myriam Devriendt.

Het was kort op de bal spelen, in Prizma campus VTI Izegem. Zopas werd beslist dat in eerste instantie tot na het verlengd weekend van 11 november de halve schooldagen die gevuld zijn met theorie, online worden gegeven. De school beschikt sinds de vorige coronagolven hiertoe over de nodige middelen.

Gezondheid primeert

“De gezondheid van leerlingen en leerkrachten primeert. Omdat momenteel heel wat leerkrachten inactief zijn wegens ziekte, zouden we grotere groepen leerlingen moeten samenzetten voor de opvang. In deze tijden is dat niet opportuun. Daarom beslisten we om gedeeltelijk over te schakelen op online lessen voor de theorielessen.”

“Voor de praktijklessen, lichamelijke opvoeding en ook de halve dagen die niet volledig uit theorie bestaan, worden de leerlingen wél op school verwacht”, legt directrice Myriam Devriendt uit.

Niet louter door corona afwezig

Ze stipt meteen aan dat de afwezige leerkrachten niet louter door corona afwezig zijn. “Er zijn ook andere redenen zoals verkoudheden bijvoorbeeld. Maar wat corona betreft: als een personeelslid in contact kwam met een besmet persoon dan duurt het ook al minstens één of meerdere dagen vooraleer de testresultaten bekend zijn.”

Ook een pedagogische studiedag die woensdag 27 oktober voorzien was, is afgelast. “We verplaatsen die naar een ander moment”, klinkt het. De vrije dag voor leerlingen werd terug ingetrokken. De gedachtegang hier is dezelfde als bij de leerlingen. “Als je een grote groep leerkrachten samenbrengt en er blijkt één iemand positief: dan zit je in één klap helemaal zonder lesgevers”, redeneert de directrice.

Geen klassen in quarantaine

De herfstvakantie eind deze week komt dus als geroepen om alles wat weer op zijn plooi te laten vallen in Prizma campus VTI. “De maatregelen zelf zijn dus geen corona lockdown”, verduidelijkt de directrice nog. “Er zijn geen klassen in quarantaine.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.