Poperingse secundaire scholen bereiden zich voor op het nieuwe schooljaar

Het dragen van een mondmasker in alle gebouwen is verplicht. © LB
Redactie KW

Op 1 september trekken alle secundaire studenten opnieuw naar school. De scholen bereiden zich momenteel volop voor om iedereen coronaveilig te kunnen ontvangen. Leerlingen en medewerkers moeten een mondmasker in de gebouwen dragen, ook als ze voldoende afstand kunnen houden.

De lessen starten in code geel, beperkte coronamaatregelen. “Er wordt les gegeven op 5 dagen, dus ook op woensdag. De internaten werken normaal en de schoolrestaurants gaan open”, zegt Lieven Delvoye, coördinerend directeur van de Poperingse scholengemeenschap Bertinus Collectief Poperinge.

“Leerlingen en medewerkers dragen een mondmasker in de gebouwen, ook als ze voldoende afstand kunnen houden. In de LIO-lessen en in de refters aan tafel zijn mondmaskers niet verplicht. Ik vind dat een zeer strenge maatregel.”

“Persoonlijk had ik liever een soepeler regeling: indien de 1,5 meter afstand gegarandeerd is, dan zou een mondmasker niet hoeven. Grote shields zouden wat mij betreft ook kunnen, maar zijn jammer genoeg niet toegelaten als alternatief.”

Geen schoolvoorstellingen

Extra-muros-activiteiten kunnen niet doorgaan, zwemlessen en lessen praktijk op verplaatsing kunnen wel plaatsvinden. Ook worden alle schoolvoorstellingen opgeschort.

In de septembermaand willen we extra inzetten op remediëring. De leerplannen kunnen vorig schooljaar wel gerealiseerd zijn, maar voor veel vakken weten we niet of alle leerlingen deze in voldoende mate beheersen. Dat zullen we moeten nagaan tijdens de eerste lessen.”

Alle leerlingen starten op dinsdag 1 september met het nieuwe schooljaar. “Alleen leerlingen en medewerkers die tot de covid-risicogroep behoren, mogen, mits doktersattest, thuisblijven.” (LB)