Poperinge helpt leerlingen uit kwetsbare gezinnen voordelig aan laptops

Schepen Bryan Vanderhaeghe: "We willen niemand achterlaten." © MD
Redactie KW

De sociale dienst van de stad Poperinge heeft via een groepsaankoop 30 laptops aangekocht die aan een voordelige prijs ter beschikking worden gesteld aan kinderen uit kwetsbare gezinnen.

Uit een rondvraag van onderwijsschepen Loes Vandromme (CD&V) blijken niet alle leerlingen in het lager en secundair onderwijs een eigen laptop te hebben. “Meer dan tien procent blijkt niet over een computer, laptop of tablet te beschikken.”

“Leerlingen kunnen nu wel weer naar school maar de kans dat er tijdelijk of gedeeltelijk weer zal moeten worden overgeschakeld op afstandsonderwijs, is reëel. De vraag naar een computer voor iedere leerling blijft dus nog altijd even urgent”, zegt de schepen.

Gelijke kansen

Daarom kocht de sociale dienst 30 laptops aan die nu door kwetsbare gezinnen met schoolgaande kinderen tegen een voordelige prijs kunnen worden aangekocht. Schepen voor sociale zaken Bryan Vanderhaeghe (Samen): “Elk kind moet met gelijke kansen en in de beste omstandigheden aan het schooljaar kunnen starten.”

“Laptops zullen hierbij een belangrijke rol gaan spelen, wat niet evident is voor heel wat gezinnen. Het is als stadsbestuur onze plicht om een helpende hand te reiken en te vermijden dat een sociale ook een digitale kloof wordt.”

“Na het gebruikelijk financieel en sociaal onderzoek kunnen de gezinnen de laptop tegen een voordelige prijs aankopen. Op vandaag hebben we 30 laptops, als er meer nodig zijn zullen we er bijkopen. We willen niemand achterlaten.” (AHP)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.