Petrus en Paulus Oostende lanceert dromencampagne

© foto JRO
Redactie KW

Dinsdag organiseerden de drie scholen van Petrus & Paulus uit Oostende een flashmob ter hoogte van de Petrus- en Pauluskerk in het kader van hun dromencampagne.

Jongeren weten soms maar al te goed wat ze later willen worden. Maar bij andere jongeren bloeit die droom spontaan, zeker wat hun grote levensdroom betreft. Daarom lanceren de drie Petrus- en Paulusscholen een dromencampagne. Daarbij schreven de leerlingen van de eerste graad hun ideeën over hun droomjob uit. Een aantal van hen werden daarna in contact gebracht met een oud-leerling van de school die hun droom effectief realiseerden.

Elke leerling mocht daarbij even meelopen, in een gesprek met de oud-leerling het beroep verkennen en er al even van proeven. Zo mocht een leerling – op bezoek bij een politieagent – verkennen hoe de binnenkant van een isoleercel eruitziet en een ritje achterop een motorfiets maken. Een andere leerling mocht tijdens een gesprek met een journalist de gebouwen van de VRT verkennen, kennismaken met de redactie politiek en een heus nieuwsbericht inspreken. Nog een andere leerling, die ervan droomt piloot te worden, mocht plaatsnemen in de cockpit van een echt lijnvliegtuig…

Petrus en Paulus Oostende lanceert dromencampagne
© foto JRO

Van het contact tussen leerlingen en oud-leerlingen werden 15 filmpjes gemaakt. Die zijn allemaal te bekijken op www.jouwdroom.be. Zowel architect, autotechnicus, dokter, houtbewerker, ingenieur, journalist, kapper, leraar, politieman, programmeur, psycholoog, schoonheidsspecialist, uitvinder, verpleger als vliegtuigtechnicus werden door de leerlingen als droomjob gekozen.

Dinsdagmorgen trokken de leerlingen richting het Petrus- en Paulusplein om hun droomjobs, onder leiding van de Collegefanfare, voor te stellen aan de hand van een flashmob. (JRO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.