Petra de Spiegelaere nieuwe directeur Sint-Andreaslyceum Sint-Kruis

Petra De Spiegelaere. © PDC
Redactie KW

In het Sint-Andreaslyceum Sint-Kruis (SASK) volgen de directiewissels zich in snel tempo op. Op 1 september werd Joost Laeremans directeur van de humaniora, terwijl Carl Deprez aangesteld werd als schoolhoofd van de lagere school. Eén maand later wordt Petra de Spiegelaere (40) de nieuwe directeur van de kleuterschool.

“Ik vind het een hele eer om mijn voorgangster Anne Delos op te volgen. Zij was tien jaar directeur van deze school en koos voor een nieuwe uitdaging in Bredene. Het is een doordachte sprong die ik wil wagen. Ik ben en blijf een kleuteronderwijzeres in hart en nieren. Voorheen heb ik zowat alle mogelijke opdrachten uitgevoerd in het kleuteronderwijs. De laatste vijf jaar was ik werkzaam in VBS De Bosbes in Hertsberge. Ik was er zorgcoördinator, leerkracht bewegingsopvoeding en aanvangsbegeleider. Nu wil ik als directeur het beste van mezelf geven in deze school”, vertelt Petra De Spiegelaere enthousiast.

Eigen accenten

Iedereen weet dat het kleuteronderwijs de laatste jaren geconfronteerd werd met heel wat uitdagingen, maar de nieuwe directeur ziet nog voldoende ruimte voor eigen accenten. “We moeten als kleuterschool mee met de onderwijsvernieuwingen… en dat is verre van evident. Ik wil mijn team ook warm maken om onze kleuters te begeleiden en te helpen om zelfsturende en ondernemende kinderen te worden. Het is eveneens mijn betrachting om de ouders maximaal te betrekken bij het hele schoolgebeuren. Ook de band met de lagere school wil ik nauwer aanhalen”, aldus De Spiegelaere.

Warme ontvangst

De nieuwe directeur benadrukt dat ze heel warm en vriendelijk ontvangen werd door alle leerkrachten. “Het was ontroerend om te zien hoe de speelplaats en mijn kantoor versierd waren toen ik hier de eerste dag aankwam. Ik voel warmte in deze school en ik heb heel veel zin om er samen met het team iets moois van te maken”, besluit Petra De Spiegelaere.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.