https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Ouderraad VBS Het Nestkastje uit Dikkebus neemt afscheid van Filip en Dirk

Op de foto zien we de leden van de ouderraad met zittend in het midden afscheidnemend voorzitter Filip Casier. (foto TOGH)
Redactie KW

Filip Casier en Dirk Verdonck nemen na tien jaar afscheid als drijvende krachten achter de ouderraad van VBS Het Nestkastje in Dikkebus. “Normaal gingen we vroeger stoppen”, vertelt Filip. “Maar na het onverwachte overlijden van Nico Vancayseele besloten we om er nog vier jaar bij te doen, net zo lang als zijn jongste dochter er school liep.

Nu het nieuwe schooljaar begonnen is, start ook de ouderraad van VBS Het Nestkastje weer op. Maar het zal zonder steunpilaren Filip Casier en Dirk Verdonck zijn. Na ruim tien jaar trekken ze de deur van de ouderraad achter zich dicht. Nochtans hadden hun jongste kinderen al vier jaar geleden hun lagere school afgemaakt.

“Maar we hebben er nog vier jaar bij gedaan na het plotse overlijden van Nico Vancayseele”, vertelt Filip Casier. “Hij overleed in 2017 na een ski-ongeval in Oostenrijk. Op dat moment zat zijn jongste dochter Juliette in het tweede leerjaar in Het Nestkastje. Dirk en ik waren ongeveer in dezelfde periode als Nico in de ouderraad gekomen.”

“Normaal gezien zou zowel Dirk als ik dat jaar al afscheid nemen van de ouderraad. Nico zei dan soms al lachend: jullie vertrekken als steunpilaren en ik blijf achter. Toen Nico na zijn tragisch ongeval overleed, besloten we om toch in de ouderraad te blijven zo lang zijn jongste dochter er nog school zou lopen. Nu zij overgegaan is het naar het middelbaar vonden we de tijd rijp om een stap opzij te zetten.”

Fakkel doorgeven

Met zijn afscheid van de ouderraad sluit Filip, die getrouwd is met Isabel Beugnies en drie kinderen heeft, een hoofdstuk af. “Na elf jaar ben ik er ook niet rouwig om”, vertelt Filip, die werkt als redder-duiker op de reddingshelikopter in Koksijde.

“Ik heb er veel tijd en energie in gestoken. Dikkebus is niet groot dus we zullen wel blijven gaan naar de activiteiten om hen te blijven steunen. Ik kan met een gerust gemoed de fakkel doorgeven aan Wim Rommens en Nancy Verdonck. Ook omdat ze kunnen rekenen op een goeie groep van elf mensen in het oudercomité. Ik ben er zeker van dat ze dat goed zullen doen.”

(TOGH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.