Oudercomité Het Vlinderbos houdt sponsortocht in Ooigem

Het oudercomité van basisschool Het Vlinderbos liep door de coronacrisis heel wat inkomsten mis. Daarom zullen drie leden en de oud-voorzitter op 4 en 5 september een gesponsorde wandeltocht van 80 kilometer afleggen. Zo wil het oudercomité nog wat centjes binnenhalen.

Frédéric Depypere, Marieke Metzger, Youri Delporte en Lieselot Furniere bereiden zich voor op een 80 kilometer lange tocht in de vorm van een vlinder. © NVR

Frédéric Depypere stopte na vorig schooljaar met het oudercomité. Zijn dochter Anna-Lucia verlaat immers de basisschool. Hij wou echter het comité niet zomaar achter zich laten. “Er moest toch nog iets zijn dat we konden doen: enerzijds om de verliezen goed te maken, anderzijds om met een goed gevoel afscheid te nemen”, legt hij uit. Zijn passie wandelen bracht hem op het idee om een wandeltocht te doen met drie anderen. “Het moet coronaproof zijn, dus was een massa-evenement geen optie. Daarom zal ik samen met drie anderen een gesponsorde tocht maken”, vertelt de geoefende wandelaar. Hij wandelde eerder dit jaar al naar Halle en haspelde de Dodentocht al meermaals af.

Zotte uitdaging

Marieke Metzger, Lieselot Furniere en Youri Delporte zulen Frédéric vergezellen. De twee dames zijn nog altijd lid van het oudercomité. “We waren goed aan het jaar begonnen met veel nieuwe leden, maar later werden we geconfronteerd met het overlijden van een leerlinge. Daarom annuleerden we vanzelfsprekend onze fuif. De culinaire wandeling en de vaderdagontbijten die we jaarlijks organiseren, konden niet doorgaan door de coronacrisis. Ik had het gevoel dat ik hier mijn steentje kon bijdragen”, vertelt secretaris Marieke.

Lieselot ziet de wandeltocht als een nieuwe start. “Tijdens mijn eerste jaar in het oudercomité kon ik nog niet veel op mijn schouders nemen. Mijn tweede zoontje start hier in september, dus ik start samen met hem. Het is eens een zotte uitdaging, waar ik graag aan deelneem, al zal ik het op karakter moeten doen, want veel heb ik niet geoefend.”

Elke euro is meer dan welkom, want we hebben heel wat inkomsten gemist

Youri Delporte was in het verleden zes jaar voorzitter van het oudercomité. Hij ging deze zomer te voet naar Durbuy. Het plan om naar Compostela te wandelen, stelde hij door corona met een jaar uit. “Ik heb veel goede herinneringen aan de school en steun ze dan ook heel graag. Toen Frédéric me vroeg mee te wandelen, heb ik niet getwijfeld. Na Durbuy liep ik wel een blessure op, maar normaal zal mijn voet tegen vrijdag genezen zijn”, hoopt Youri.

Steunen

Wie wil, kan het oudercomité steunen door een forfaitair bedrag of een bedrag per kilometer te storten. “Al is het de bedoeling dat we de 80 kilometer lange tocht in de vorm van een vlinder zullen uitwandelen. De opbrengst van de Vlinderboswandeling kunnen we investeren in de vergroening van de speelplaats“, legt Frédéric uit. “Het project houdt in dat we niet alleen meer groen in de speelplaats verwerken, maar eventueel ook een buitenklas. Bijscholingen tonen aan dat meer groen op de speelplaats kan bijdragen tot de ontwikkeling van de kinderen en dat er ook minder ruzie voorvalt in vergroende omgevingen”, vult Marieke aan.

Gift van 1.500 euro

Hoeveel de vier wandelaars zullen ophalen, kunnen ze niet voorspellen. “Elke euro is meer dan welkom. We hebben heel wat inkomsten gemist. Ondertussen is ons wel een extra gift van 1.500 euro beloofd door de gemeente, maar dat maakt de verloren centen niet goed.”

Frédéric, Marieke, Lieselot en Youri vatten op 4 september om 19 uur hun tocht aan. “Het is niet de bedoeling dat we feestelijk uitgewuifd of ontvangen worden. De gezondheid en de veiligheid van onze medemensen staan nog altijd voorop tijdens deze coronaperiode. Daarom kiezen we ervoor om regelmatig een foto op Facebook te plaatsen en onze tracking te delen via een nog nader te bepalen platform“, besluiten de wandelaars. (NV)

Info en sponsoring via Facebook of via 0497 69 84 09.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.