Oud-leerling Kim Vanlerberghe wordt nieuwe directeur Regina Pacis

Kim Vanlerberghe is de nieuwe directeur van Regina Pacis.© gf
Kim Vanlerberghe is de nieuwe directeur van Regina Pacis.© gf
Redactie KW

Kim Vanlerberghe (39) uit Ingelmunster volgt Carine Van Damme op als directeur van Regina Pacis in Tielt. Van Damme begint op 1 september aan haar taak als algemeen directeur van de vzw Scholen Molenland, die de middelbare scholen in Tielt, Ruiselede en Meulebeke overkoepelt.

Kim Vanlerberghe is momenteel nog verantwoordelijke voor onderwijs en kwaliteit in CVO Creo in Roeselare. Daarvoor was ze adjunct-directeur in een middelbare school in het Brusselse. Ze groeide op in Meulebeke en woont tegenwoordig in Ingelmunster met haar man en drie kinderen. “De middelbare school volgde ik in Tielt en in die zin is Regina Pacis voor mij een beetje thuiskomen, want ik was er zelf enkele jaren leerling. Ik gaf er ook stagelessen tijdens mijn lerarenopleiding”, vertelt Kim.

Hartelijke ontvangst

Toen ze onlangs werd voorgesteld aan het lerarenteam, was ze naar eigen zeggen overdonderd door de hartelijke ontvangt. “Het was heel fijn om zo veel bekende gezichten terug te zien.”

Kim staat alleszins voor een grote uitdaging om in de naweeën van de coronacrisis een middelbare school te gaan leiden. “Het wordt samen met leerkrachten en leerlingen nadenken over de verderzetting van het digitaal leren. Er zijn zo veel mogelijkheden. Ik denk aan virtual reality-toepassingen waarbij je bijvoorbeeld de oudheid van Pompeï kan ontdekken. Anderzijds blijven de inspirerende rol van een leerkracht in de klas en face-to-face-contact natuurlijk cruciaal.”

Voorbereiden op arbeidsmarkt

De nieuwe directeur wenst de komende jaren ook nauw samen te werken met de bedrijfswereld. “Als we onze jongeren écht zo goed mogelijk willen voorbereiden op de arbeidsmarkt, zal er meer nodig zijn dan stages en projecten in bedrijven. Experten naar school brengen kan een meerwaarde betekenen. Er zijn nog tal van mogelijkheden voor een sterkere wisselwerking tussen onderwijs en het werkveld.” (TVW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.