Stad Menen investeert in kunstonderwijs

Schepen Griet Vanryckeghem (NV-A), directrice van de Academie Beeld Heidi Nolf en directeur Hannes Verstraete van de Academie Woord en Muziek poseren even tussen de kunstwerken op de expo die loopt in het C.C. De Steiger.© (Foto WO)
Schepen Griet Vanryckeghem (NV-A), directrice van de Academie Beeld Heidi Nolf en directeur Hannes Verstraete van de Academie Woord en Muziek poseren even tussen de kunstwerken op de expo die loopt in het C.C. De Steiger.© (Foto WO)
Redactie KW

Momenteel loopt er in het C.C. De Steiger een tentoonstelling van de Academie die nog toegankelijk is het komende weekend van 19 en 20 juni en op zaterdag 26 en zondag 27 juni van 14 tot 18 uur. Een dubbele expo want gelijktijdig zijn er ook werken van de leerlingen te bezichtigen in de Sint-Janskapel in Wervik.

“Erg belangrijk dat de leerlingen eens met hun werken naar buiten kunnen komen, het is een deel van hun opleiding om hun werk aan een groot publiek te tonen, wat helaas quasi onmogelijk was in de voorbije coronaperiode”, weet Heidi Nolf, directeur voor Beeld en Audiovisuele kunsten.

“Hier komen al onze volwassenafdelingen aan hun trekken, ook deze van het Projectatelier, een afdeling die nog relatief nieuw is en nog maar drie jaar bestaat. Alleen de leerlingen ‘Kunstgeschiedenis’ komen niet aan bod, het is dan ook niet mogelijk aangezien dat alleen leerstof is die men te verwerken krijgt.”

Het stadbestuur van Menen verlengt alvast haar investeringen in lesuren voor de Academie voor Beeld waardoor het aanbod gegarandeerd kan worden voor zowel de jongeren als de volwassenen en men verzekert is dat alle ateliers volgend schooljaar hun deuren terug kunnen openen. Daarnaast krijgt de hoofdschool van de Academie voor Woord en Muziek binnenkort een uitbreiding met de aanbouw van vier nieuwe klaslokalen.

Kennismaken met de beide Academies kan tijdens de Digitale Opendeurdag (d.OD) die plaatsvindt op zaterdag 26 juni.

“Noodgedwongen moeten we door corona digitaal promotie maken. We zijn meteen creatief aan de slag gegaan met de ‘d.OD als resultaat’,” aldus Hannes Verstraete, directeur Academie Woord en Muziek). “Online kunnen de geïnteresseerden kennis maken met de diverse opleidingen en in livegesprek gaan met leerkrachten, directie en met het secretariaat. Surf daarvoor naar de website: www.academiemenen.be

Kunst, Cultuur en Boulevard Solar

Op diverse openbare locaties in Menen, Rekkem en Lauwe maar ook in Wervik-Kruiseke en Geluwe zullen regelmatig kunstwerkjes tentoongesteld worden van leerlingen van de leeftijdsgroep 6 tot 17 jaar onder de noemer ‘Feest’. Verder is er ook nog Mail Art waarbij men vertrekt vanuit ‘Kunst voor iedereen’. De Academie voor Beeld stuurt diverse kunstwerkjes op per post. Het is de bedoeling dat wie een kunstwerkje ontvangt artistiek aan het werk gaat met het werkje en het terugbezorgd. Het resultaat van de teruggestuurde werkjes zal men in september kunnen bewonderen in de Passage van C.C. De Steiger. Zowel Feest als Mail Art die een link hebben met lokale activiteiten zijn opgenomen in het grote verhaal van ‘Boulevard Solar’. Wie in september wil kennismaken met de Academie kan altijd enkele proeflessen volgend om te kijken of het aan uw wensen en kennis voldoet. (WO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.