Spes Nostra start met opleiding ‘mode’

© Getty Images
© Getty Images
Redactie KW

In Heule start de secundaire school Spes Nostra een nieuwe studierichting. De modeopleiding is een doorstroomrichting die zich focust op creativiteit en leerlingen voorbereidt om verder te studeren in het hoger onderwijs.

De richting Mode beperkt zich niet tot kledij en accessoires alleen. Centraal staat alles wat met design en ontwerpen te maken heeft. “De leerlingen krijgen een stevige basis in allerlei kunstvormen en cultuur” , legt directeur Pieter Dhuyvetter uit.

“Daarnaast leren ze communiceren en presenteren. Talenkennis staat ook voorop. De leerlingen leren eigen ideeën ontwikkelen en creaties ontwerpen en opvolgen tot aan de uitvoering. Ze laten zich hiervoor inspireren door cultuur, kunstgeschiedenis en duurzaamheid.

Prototype

“Kennis van verschillende materialen is belangrijk. Veelzijdig werken rond verschillende thema’s een must”, vertelt Pieter. Er gaat ook aandacht naar een stevige basis van ontwerpen aan de hand van specifieke computerprogramma’s om productierijpe patronen te ontwikkelen.”

“De leerlingen maken ook kennis met de verschillende productietechnieken: weven, naaien, bedrukken, looien, enzovoort. Ze maken een prototype van hun eigen ontwerp en dit in een artistiek en creatief proces.” (CHH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier