Ruim 3 miljoen euro subsidies voor Deerlijkse scholen

Redactie KW

De raad van bestuur van AGION, het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs, keurde vandaag een principieel akkoord goed voor subsidies voor de Deerlijkse gemeentescholen voor buitengewoon onderwijs De Beuk en De Kim.

“Het gaat over een bedrag van 3.413.828,51 euro”, verduidelijkt burgemeester Claude Croes, die zich in Deerlijk ontfermt over onderwijs. “De gemeente zal deze subsidies gebruiken voor de renovatie van de twee scholen. Zo krijgen de klaslokalen een grondige opfrisbeurt en is er ruimte voor enkele nieuw te bouwen delen. Daar maken we plaats voor door onder meer de chalets aan de Beuk af te breken.”

“Verder zullen we de speelplaatsen van de scholen vernieuwen, met ruimte voor speeltoestellen en groen. Nu we een principieel akkoord hebben voor de subsidies, moeten we in een volgend stadium eerst het gunningsdossier indienen bij AGION. De gemeente moet ook de aanbesteding voor de vernieuwingen nog uitschrijven. Pas daarna starten we met de renovatie van de scholen. Onderdeel meerjarenplan Deze renovaties maken deel uit van ons meerjarenplan 20-25. Zo willen we een optimale omgeving creëren voor de vorming en ontwikkeling van onze leerlingen.”

(DRD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.