OCMW bezorgt zes laptops aan De Talententuin

We zien Marie Maertens, Veerle Devos, Rita Lammertyn en Carine Dewaele bij de overhandiging.© (Foto Frank)
We zien Marie Maertens, Veerle Devos, Rita Lammertyn en Carine Dewaele bij de overhandiging.© (Foto Frank)
Redactie KW

Het OCMW Lendelede kreeg ook coronasubsidies van de overheid. “Met een deel van die subsidie schenken we zes laptops aan Prizma Basisschool De Talententuin”, zegt schepen van Sociale Zaken Rita Lammertyn.

“Een deel van de subsidies waarmee de overheid het OCMW’s ondersteunt in deze moeilijke coronatijden zetten wij in op de digitalisering en het onderwijs”, zegt Rita Lammertyn (OCMW). “Omdat het tijdens de lockdownperiode duidelijk werd dat zowel leerkrachten als leerlingen noodgedwongen en onvoorbereid moesten overschakelen op online afstandsonderwijs. Dergelijke digitale communicatie is niet voor iedereen weggelegd, omdat niet elke leerling thuis over een pc of meerdere pc’s (in grote gezinnen) beschikt, die bovendien ook op hetzelfde moment kunnen ingezet worden. Die laptops zijn vooral bedoeld voor leerlingen uit kwetsbare gezinnen.”

Basisschool De Talententuin geeft kinderen, die noodgedwongen in quarantaine moeten gaan en thuis geen pc hebben, de mogelijkheid om een laptop van school te gebruiken. “De laptops die ze tot op vandaag konden gebruiken, waren wel niet meer up-to-date. En voor die leerlingen is het niet alleen belangrijk dat ze een pc mogen gebruiken, het moet ook een pc zijn die over de juiste programma’s en tools beschikt als ze hun digitale vaardigheden willen ontwikkelen.”

Middenschool

Het OCMW van Lendelede schenkt zes laptops met headset aan de Prizma Basisschool De Talententuin. Naast deze actie werkt het OCMW ook nog samen met de Prizma Middenschool voor een lopend laptopproject. (IB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier