Minionderneming BubbleTaste verkoopt lekkers voor in de bubbel

Gaelle Deleu, Romi Verheye en Marie Dejonghe van BubbleTaste met één van de pakketten.© PNW
Gaelle Deleu, Romi Verheye en Marie Dejonghe van BubbleTaste met één van de pakketten.© PNW
Redactie KW

Elf leerlingen van de Sint-Paulusschool campus Hemelvaart verkopen momenteel pakketten met antipasti en zoetigheden. Dankzij hun minionderneming ‘BubbleTaste’ leren ze alle facetten van het ondernemerschap kennen.

Romi Verheye (18), Marie Dejonghe (19) en Gaelle Deleu (18) zijn zevendejaars kantooradministratie en gegevensbeheer aan de Sint-Paulusschool campus Hemelvaart. Samen met acht medestudenten hebben ze zelf een minionderneming opgericht.

“In deze coronatijden was het niet evident om een bedrijfje op te starten, maar het is toch een unieke ervaring. Gelukkig krijgen we de nodige begeleiding van onze leerkrachten”, vertelt gedelegeerd bestuurder Romi Verheye.

Bubbelboxen

Het groepje leerlingen verkoopt bubbelboxen met Italiaanse aperitiefhapjes en zoetigheden. “We werken hiervoor samen met lokale handelaars. Onze zoete producten halen we bij Lazoetje uit Oostrozebeke. De importeur van Italiaanse voedingswaren Itadeli uit Middelkerke staat in voor de antipasti. Hoofdzakelijk levert het bedrijf aan restaurants, maar in deze moeilijke tijden kunnen wij hen steunen”, klinkt het.

Een overzicht van de verschillende kerstpakketten vind je hier , net als de bestelmogelijkheden. Voor de verdeling doet BubbleTaste een beroep op het afhaalpunt van Hein Defrenne in het Waregemse Sportkafee. De bestellingen kunnen er op woensdag 16 december tussen 14 en 17 uur of op zaterdag 19 december tussen 10 en 12 uur en tussen 14 en 17 uur afgehaald worden. Thuislevering is eveneens mogelijk, maar kost 5 euro extra. (PNW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier