https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Leerlingenaantal Kunsthumaniora Brugge in vier jaar tijd verdubbeld

“We hebben concrete plannen om de komende jaren de vernieuwing van het secundair onderwijs vorm te geven”, stelt directeur Jo Decoster. © foto Davy Coghe
Redactie KW

De leerlingenaangroei van de voorbije jaren in de Kunsthumaniora Brugge mag gerust als spectaculair bestempeld worden. Enkele jaren geleden bood de school plaats aan een 320-tal leerlingen terwijl op 1 september bijna 600 scholieren ingeschreven zijn.

Vorig jaar klokte de school af op 503 leerlingen, dit jaar is er alweer een stijging van een honderdtal leerlingen. Door het grote aantal aanvragen moet de school in de meeste richtingen wachtlijsten hanteren.

Negen locaties

De stijging is te merken in alle graden, maar vooral de Beeldende en Architecturale Kunsten kunnen rekenen op flink wat meer leerlingen.

De school deed er alles aan, om in samenspraak met het Brugse stadsbestuur, de nodige ruimtes te vinden voor zijn leerlingen. Ondertussen bezet de Kunsthumaniora negen locaties waarvan de meeste zich bevinden in de buurt van de hoofdsite in de Katelijnestraat.

Kritische kunstschool

De sterke aangroei is voornamelijk te danken aan de geloofwaardigheid van de opleidingen en het dynamische team dat de school de afgelopen jaren kon en mocht uitbouwen. De Kunsthumaniora wil een kritische kunstschool zijn waar er veel aandacht gaat naar het welbevinden van de leerlingen.

“Een KSO-school is een vooropleiding die met beide voeten in de realiteit staat en als vanzelfsprekend start vanuit de hedendaagse kunsten. We hebben concrete plannen om de komende jaren de vernieuwing van het secundair onderwijs vorm te geven en te concretiseren”, stelt directeur Jo Decoster. (PDC)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten