Investeringen in materiaal voor afstandsonderwijs in Ingelmunsterse scholen

De coronacrisis hakt er bij veel mensen, bedrijven en verenigingen stevig in. Een werkgroep met vertegenwoordigers van alle politieke partijen werkte daarom vorig jaar een compensatieplan uit. Dit plan zorgt ook voor ondersteuning voor het onderwijs.

Themabeeld.© (Foto Unsplash)
Themabeeld.© (Foto Unsplash)

Met de steun van de Vlaamse overheid is er een extra budget van 15.463 euro om de schoolgaande jeugd in Ingelmunster te steunen. Dit budget werd gebruikt voor de aankoop van materiaal om het lesgeven op afstand gemakkelijker te laten verlopen. Iedere Ingelmunsterse school kreeg een laptop, camera en micro om de lessen beter te kunnen streamen. Kinderen die in quarantaine zitten en thuis les moeten volgen, kunnen via het systeem gemakkelijk online de lessen bijwonen.

Prizma Middenschool testte afgelopen week de beweegbare camera met geluidsversterking. Directeur Mieke Berghman: “De kwaliteit van het beeld en het geluid is veel beter. In de afkoelingsweek voor de krokusvakantie zullen een aantal leerkrachten de camera gebruiken, zo kunnen ze hun les met een veel hogere beeldkwaliteit overbrengen naar de leerlingen thuis.”

Schepen van onderwijs Martine Verhamme: “Met dit systeem kunnen wij de scholen en leerlingen ondersteunen bij het digitale lesgeven tijdens deze moeilijke coronatijden.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.