GO! Atheneum Calmeyn De Panne schaft exclusief apparaat voor gelaatsverzorging aan

Leerlingen proberen de Babor Derma Visualiser uit, na deskundige uitleg van de Babor-verantwoordelijke op school.© MYRIAM VAN DEN PUTTE
Leerlingen proberen de Babor Derma Visualiser uit, na deskundige uitleg van de Babor-verantwoordelijke op school.© MYRIAM VAN DEN PUTTE
Myriam Van den Putte

De afdeling schoonheidsverzorging van GO! atheneum Calmeyn De Panne maakt sinds kort gebruik van een ‘Derma Visualiser’-toestel voor de gelaatsverzorging. Met de aanschaf van dit apparaat is Calmeyn de eerste secundaire school in België die dit kan aanbieden voor de leerlingen.

Directeur Ine Lievens: “De ‘Babor Derma Visualiser’ toont hoe de huid er in de diepte uitziet. Met een hoge-resolutie-camera die tot het 80-voudige kan inzoomen worden sterk vergrote beeldweergaven mogelijk.

De leerlingen leren op die manier een analyse te maken van de huid wat betreft rimpels, huidsmeer, poriën, pigmentvlekken, huidschilfers en rimpels. Ze worden uitgedaagd om een professionele analyse te maken en aansluitend een gelaatsverzorging op maat van de klant aan te bieden.

Producten met kleine ecologische voetafdruk

De Babor-verzorgingen zijn overigens nieuw op Calmeyn, sinds 1 september 2020. Er werd bewust gekozen voor producten met een kleine ecologische voetafdruk en die zo weinig mogelijk bijdragen aan de klimaatverandering. De Babor-producten worden CO2-neutraal geproduceerd en getransporteerd.

Voor de leerlingen wordt er gekozen voor de ‘Cleanformancelijn’, waarbij de verpakking uit 30% gerecycleerde kunststof bestaat. De producten zijn 100% vrij van microplastics, siliconen, parabenen, gluten, lactose, minerale olie en vrij van synthetische geurstoffen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.