DuizendPlusPoot gesloten tot 29 maart door corona-uitbraak

© (Foto PNW)
© (Foto PNW)
Redactie KW

Als gevolg van een aantal coronabesmettingen onder de leerkrachten, blijft de vrije basisschool DuizendPlusPoot in Sint-Eloois-Vijve tot maandag 29 maart gesloten. “Een geval van overmacht”, klinkt het.

Vrije basisschool DuizendPlusPoot telt ongeveer 240 leerlingen en 20 personeelsleden, van wie meer dan de helft de afgelopen week in quarantaine moest. “Aangezien 60 procent van onze leerkrachten al afwezig was, heeft het Agentschap Zorg en Gezondheid dinsdag beslist dat alle leerkrachten in quarantaine moeten. Daardoor was er geen enkele andere optie dan de school sluiten. Het gaat echt om een geval van overmacht”, vertelt coördinerend directeur Patrick Debel.

Als alles goed verloopt, zal de DuizendPlusPoot op maandag 29 maart – net voor de paasvakantie – heropenen. “We zullen er alles aan doen om de heropening in veilige omstandigheden te laten verlopen”, stelt Debel. Intussen wordt er wel een noodopvang voorzien door het Kindercentrum. Die is enkel toegankelijk voor gezonde kinderen van ouders die onmogelijk zelf de opvang kunnen organiseren. “Momenteel maken drie leerlingen gebruik van die mogelijkheid”, besluit de coördinerend directeur.

(PNW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.