Opendeurdag VTI Ieper dag vol uitdagingen

De opendeurdag van het Ieperse VTI van nu Pinkstermaandag wordt een dag vol uitdagingen voor alle leerlingen en in het bijzonder voor de leerlingen van klas 3IW.


Ze maakten zowaar een kartonnen brug die 3 meter overspant en de verantwoordelijke leerkracht Johan Vanbeselaere moet kunnen dragen. “Het is meteen de praktische toepassing van wat in de lessen van het nieuwe vak Engineering wordt geleerd. Ook een hangmat gemaakt uit telefoonboeken zal te zien zijn”, duidt Johan Vanbeselaere.

Eindwerken tentoongesteld

Ook de eindwerken van 6IW zullen tijdens de opendeurdag tentoongesteld worden. Er is ondermeer een modelduikboot die volledig radiogestuurd functioneert en een Dobsontelescoop. Naar aanleiding van de herdenking van het begin van WO I wordt ook de replica van het oorlogsvliegtuig van de Franse piloot Guynemer nog eens naar de school gehaald. “Toptechnologie van precies 100 jaar geleden en nog steeds functionerend”, weet directeur Pedro Ligneel. “Naast deze eeuwoude toptechnologie plaatsen we een 3D-printer van Belgische makelij en zelfs een heel speciaal type. Het VTI is op dit moment bezig met dit toestel uit te proberen om het eventueel vanaf september in te zetten in de lessen dag-, maar ook avondonderwijs van het CVO Westhoek-Westkust.”

(MD – foto EF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.