Oostkampse Scouts organiseren 12-urenbar ten voordele van ‘Boven de wolken’

Voor de warmste week van Studio Brussel organiseerden de seniors van FOS 207 De Eekhoorn, een 12-urenbar ten voordele van ‘Boven de wolken’, een vzw die voor sterrenouders respectvolle foto’s neemt van hun overleden baby.

© PH

Hoofdleidster Marie Lammertyn van FOS 207 De Eekhoorn, vertelt ons over het initiatief dat de oudste gasten van de scouts en een deel van de leiding dit weekend organiseerden in hun lokalen achter de Valkaart:”We richtten met de jeugdvereniging een open bar in van 12 uur ‘s middags tot middernacht.”

Ook wij gingen eens langs en zagen hoe men verschillende soorten drank en eten verkochten aan leden, ouders en sympathisanten die zich tegelijkertijd konden verwarmen aan een vuurtje. Ook de randactiviteiten stonden in het thema van Boven de wolken. De totale winst moet nog becijferd worden maar die gaat integraal naar het goed doel van ‘Boven de wolken’.

“Iemand uit onze groep had de vereniging ‘Boven de wolken’ leren kennen naar aanleiding van het overlijden van een kindje in de familie. Een professionele fotograaf van de vzw kwam toen gratis foto’s nemen met liefde voor kostbare herinneringen en met respect voor de ouders en hun baby. Ook als sterrenouder ben je heel fier en wil je alles voor eeuwig en altijd vastleggen. Foto’s van de baby en het nieuwe gezin. Foto’s die helpen bij het leren leven met het verlies van het kind. Foto’s die je met veel trots aan iedereen kan laten zien.

De professionele fotografen doen dit gratis, met hart en ziel, en met liefde voor kostbare herinneringen en met respect voor de ouders en de baby. Daarom vinden wij dit initiatief heel belangrijk en verdient het onze steun.”, besluit Marie Lammertyn.

(PH)

Foto (PH): De initiatiefnemers van de Oostkampse scouts De Eekkhoorn in hun 24-urenbar.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.