Oostkampse Lena wordt naar school gebracht door Bart Tommelein

Taxi Relaxi kwam deze morgen samen met viceminister-president Bart Tommelein de 14-jarige Lena ophalen om haar vervolgens naar haar school Sint-Franciscus-Xaveriusinstituut (Frères) te brengen.

De Taxi Relaxi van radiozender Joe stopte deze morgen in de Oostkampse Marechalstraat. © NDB

Nog tot en met vrijdag 22 september neemt het Joe-duo Sven Ornelis en Anke Buckinx in Taxi Relaxi de taxi-beurten van ouders over. Deze morgen was het de beurt aan de Oostkampse Lena (14), zij werd opgehaald in de Marechalstraat in Oostkamp door minister Bart Tommelein. De minister kon evenwel niet uitstappen bij het ophalen van Lena, hij wordt nog te veel gehinderd door een hielbreuk die hij na een val in augustus opliep. Sindsdien loopt hij nog altijd op krukken. Om 8.10 uur kwam Lena samen met de minister aan bij haar school de Frères.

Kinderburgemeester

Lena is naast leerlinge van het Sint-Franciscus-Xaveriusinstituut ook kinderburgemeester van de gemeente Oostkamp, waar ze in oktober haar sjerp zal doorgeven na de nieuwe verkiezingen van de kindergemeenteraad.

Het nieuwe schooljaar gaat gepaard met heel wat drukte en stress, en daar wil radiozender Joe handig op inspelen. De Joe-dj’s en heel wat bekende Vlamingen vallen in voor de taxi-beurten van ouders, om hun stress op een leuke manier te verlichten en de kinderen op een veilige manier naar hun bestemming te brengen. (NDB)

Door een ongelukkige val in augustus kon minister Bart Tommelein niet uitstappen. Hij loopt nog altijd op krukken.
Door een ongelukkige val in augustus kon minister Bart Tommelein niet uitstappen. Hij loopt nog altijd op krukken.© NDB

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.