Oostendse Hetty Helsmoortel werkt mee aan tweede Nerdland Doeboek

Hetty Helsmoortel. © GF
Redactie KW

Hetty Helsmoortel lanceert binnenkort samen met Henk Rijckaert en Lieven Scheire een tweede Nerdland Doeboek. Het boek bevat nieuwe experimenten en maker-projecten in een winters jasje.

Deze zomer redden Henk Rijckaert, Lieven Scheire en Hetty Helsmoortel de ‘kleine nerds’ van een zomer vol verveling met het Nerdland Doeboek. Een boek vol uitdagingen uit de wetenschap, technologie en de maker community, waarmee ze zélf de handen uit de mouwen konden steken. De eerste editie werd een groot succes.

Nu de winter voor de deur staat, komen de drie met een tweede Nerdland Doeboek. Hiermee dagen ze kleine (en grote) nerds vanaf 8 jaar uit om zelf aan de slag te gaan, deze keer met extra veel doe-projecten.

Sneeuwvulkaan

Zo leren de lezers hoe ze een sneeuwvulkaan en mini-iglo’s kunnen bouwen, dat planten kunnen horen en hoe je hun bladeren kan laten fluoreceren. Ze maken een hydraulische kerstboom-kraan en programmeren zelf kerstlampjes met arduino, die van stroom voorzien worden door een aardappel. Daarnaast kunnen ze puzzelen, codes kraken en wist-je-datjes verzamelen.

Het tweede Nerdland Doeboek ligt op 18 november in de winkel, maar is vanaf vandaag reeds beschikbaar als pre-order via de Nerdland webshop.

Wetenschapswatcher

De Oostendse Hetty Helsmoortel is wetenschapswatcher voor radio en televisie en organisator van het Sound of Science festival. In februari 2020 verscheen haar eerste boek: ‘De Geknipte Genen’. Hetty werd onlangs opgenomen in de ‘Inspiring Fifty’-lijst van de 50 meest inspirerende vrouwen in de wetenschap en technologie.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.