Oostende geeft strijd voor wellnessopleiding nog niet op

Redactie KW

De stad is nog niet van plan zich gewonnen te geven in de discussie met de Hogeschool West-Vlaanderen (Howest) over de vestigingsplaats van de wellnessopleiding.

De in Oostende al lang gevraagde wellnessopleiding – officiële naam: toegepaste gezondheidswetenschappen – ging vorig academiejaar van start met 15 studenten. Dit academiejaar groeide dat aan tot 50 studenten, maar de opleiding verhuisde grotendeels naar Brugge. Oostende wil inzetten op wellness en de opleiding daarom kost wat kost in Oostende houden. Eerder deze maand vertrok daarom vanuit het stadhuis een boze brief naar Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits.

Praktijk

Howest stuurde een lijst rond met stages, bachelorproeven, werkveldbezoeken, teambuildingen en samenwerkingen in Oostende, die moet aantonen dat de hogeschool nog altijd stevig verankerd is in de Stad aan Zee. “Dat gebeurt altijd op basis van praktijkgerichtheid, iets waar Howest veel belang aan hecht”, aldus algemeen directeur Lode De Geyter. “Wij zien in de Oostendse regio nog altijd een partner om samen bakens te verzetten in dialoog met ondernemers, het maatschappelijk werkveld, studenten, docenten en overheden

Spektakel

Burgemeester Johan Vande Lanotte is niet overtuigd door de verdediging van Howest. “Het is niet waar dat alle praktijkmomenten in Oostende plaatsvinden. Dat weten we van mensen intern. Het is window dressing. Behalve het plakkaat aan de muur is Howest niet meer in Oostende aanwezig. Maar wij zijn niet van plan het hierbij te laten. Ik wil hier niet te veel spektakel rond verkopen, maar we geven het nog niet op. Dat is niet mijn gewoonte.”

(HH)

Lees ook hierover in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.