Ook salmonellavergiftiging in school De Wingerd/De Zon in Ingelmunster

Geen enkele leerling uit Ingelmunster moest naar het ziekenhuis. © iStock
Redactie KW

Niet alleen in scholen in Meulebeke en Pittem, maar ook in De Wingerd/De Zon in Ingelmunster werden er kinderen ziek door een salmonellavergiftiging. Volgens directeur Lieven Dejonckheere van De Wingerd is er sprake van een tiental kinderen, maar werd er niemand opgenomen in het ziekenhuis.

Een 80-tal kinderen eet iedere middag een warme maaltijd in het schoolgebouw van De Wingerd/De Zon in Ingelmunster. “We vermoeden dat de vergiftiging al van vorige week dateert, wellicht van vorige vrijdag. De voorbije dagen waren er klachten van kinderen. We hebben weet van een tiental kinderen die de besmetting opliepen, maar niet acuut. Niemand werd in het ziekenhuis opgenomen. Toen donderdag in de media verscheen dat er een salmonellavergiftiging was in twee scholen in onze regio, hebben we de link gelegd dat er meer aan de hand was”, klinkt het.

Dezelfde traiteur uit Harelbeke

“Intussen kregen we pas donderdag ook de eerste melding van een ouder, die ons dat signaleerde. We namen direct contact op met de arts van CLB, dat de voedselinspectie op de hoogte bracht. Van de voedselinspectie kregen we een brief, waarna we ook nog een begeleid schrijven namens de school hebben meegestuurd. We werken inderdaad met dezelfde traiteur uit Harelbeke als die andere scholen.”

“We namen eveneens contact op met het bedrijf, dat er alles aandoet om de oorsprong van de besmetting te detecteren. Ik wil duidelijk benadrukken dat we heel tevreden zijn over deze traiteur en dat we verder vertrouwen hebben in de samenwerking met de traiteur. Het is erg voor de kindjes die met braakneigingen en buikpijn zaten of zitten, maar gelukkig moest er niemand naar het ziekenhuis worden overgebracht”, aldus nog directeur Lieven Dejonckheere van De Wingerd.

(PADI)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.