Onvergetelijke schoolstart in Lendelede: met de Plopsa Limo naar school

De eerste schooldag van Ilyass (bijna 3) kon nog voor de start al niet meer stuk. Hij werd thuis opgehaald door de Plopsa Limo en werd na een ritje door Lendelede even later keurig stijl afgeleverd aan de Sint-Vincentiusschool.

© Frank

De bewoners van de Meikapelstraat wreven zich de ogen uit toen ze vanmorgen uit hun raam tuurden. De meterslange Plopsa Limo wrong zich door de bochtige straat en hield halt voor de woning van Ilyass. Hij verzamelde namelijk het meeste aantal likes in een wedstrijd in het Ring Shoppingcenter. “Vorige week zaterdag waren we op boodschappen in dat winkelcentrum. Ook daar stond die limousine geparkeerd. Je kon erbij poseren en een foto laten nemen. Wie het meeste aantal likes verzamelde, kon een rit naar school winnen op de eerste schooldag”, vertellen papa Jurgen Wastyn en mama Veronique Debal.

Ilyass kon samen met enkele vriendjes plaatsnemen.
Ilyass kon samen met enkele vriendjes plaatsnemen.© Frank

Alle gezinsleden maakten er meteen werk van. “Dankzij het sociaal netwerk van de gezinsleden nam het een vlucht”, glimlacht Jurgen. “Op 31 september werd het verzamelen van likes afgesloten. Wij klokten af op 2.200 en hebben eigenlijk steeds aan kop gestaan.”

Tot groot jolijt van Ilyass, die supertrots was dat ook de afbeelding van Bumba op de limousine prijkte. “Dat is één van zijn favorieten”, aldus papa Jurgen. “Maar ook de andere figuren van Studio 100 spreken hem aan. Tot de bolide van Rox toe.”

Traktatie voor toeschouwers

Het voertuig dat Ilyass naar school bracht, had echter iets grotere afmetingen dan Rox. Ilyass kon er samen met enkele vriendjes in plaatsnemen. “Hij hoefde inderdaad niet alleen naar school te vertrekken, hij mocht nog andere kindjes uitnodigen“, klonk het.

Even over 8 uur reed de Plopsa Limo de Meikapelstraat weer uit richting Sint-Vincentius basisschool waar Ilyas school loopt in de Bijtjesklas bij juf Miet. In afwachting trakteerden zijn ouders de toeschouwers in de Meikapelstraat nog even op een koffiekoek.

(MI)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.