Onvergetelijke proclamatie voor zesdejaars basisonderwijs in het Regenboogstadion

De zesdejaars gooien hun academische pet in de lucht op het einde van de proclamatie. © DJW
Redactie KW

Alle zesdejaars van het stedelijk basisonderwijs tekenden samen met hun ouders present in het Regenboogstadion voor de proclamatie en afhaling van hun diploma lager onderwijs. Met de academische Oxfordcap of mortarboard op stapten de twaalfjarigen per school naar het gelegenheidspodium aan de rand van het voetbalveld.

Daar kregen ze de felicitaties van burgemeester Kurt Vanryckeghem, schepen van Onderwijs Jo Neirynck en Esseveespelers Mathieu Desmet, Jean-Luc Dompé en Nikolaos Kainourgios. De jongens en meisjes kregen ook een attentie (sjaal en sportzakje) van SV Zulte Waregem mee naar huis.

Andrea Deprez en Alexander De Stoop waren onder de indruk van de gebeurtenis in het Regenboogstadion.
Andrea Deprez en Alexander De Stoop waren onder de indruk van de gebeurtenis in het Regenboogstadion.© DJW

Onder meer voor Andrea Deprez en Alexander De Stoop was het een onvergetelijke ervaring. Je zag het zo dat zij zeker heel veel later aan hun kleinkinderen zullen vertellen dat zij op hun twaalfde op het veld in het Regenboogstadion stonden om hun diploma in ontvangst te nemen. “Heel tof. Da’s mooi, meneer”, vertelden ze, terwijl ze verwonderd het stadion rond keken.

Op het einde van de proclamatie mochten alle leerlingen per school – net zoals in Amerikaanse campusfilms – hun mortarboards in de lucht gooien en juichen. De papa’s en mama’s in de tribune applaudisseerden.

(DJW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten