Ondernemend koppel schenkt 250 euro aan school De dorpsparel na ijsjesverkoop

Lieve Dekie, Peter Van Doorne, Pascal Van Bruwaene en Krista Baekelandt, samen met de directie en de nog aanwezige kinderen van De Dorpsparel. © WME
Redactie KW

Het koppel Lieve Dekie en Peter Van Doorne baten restaurant De Lieve in Zwevezele uit. Ze openden tijdens de coronacrisis op het domein van het vroegere restaurant De Welriekende Dreef de Honesty ijsjesbar. De opbrengst hiervan gaat naar school De Dorpsparel in Schuiferskapelle.

Het ondernemende koppel werkte hiervoor samen met buren Pascal Van Bruwaene en Krista Baekelandt, die op hun beurt het Tieltse bedrijf ijspol.com uitbaten.

“We plaatsten één van onze antieke tractoren met daarop een diepvriezer op het domein, zodat mensen een ijsje konden nemen en geld achterlaten in een pot. We hadden al snel beslist om de winst te schenken aan de Schuiferskapelse dorpsschool De Dorpsparel“, vertellen Peter en Lieve, die per verkocht ijsje 0,5 euro aan de kant legden.

Donderdagavond 11 juni trok Peter net na schooltijd met één van zijn antieke tractoren en de foodtruck van ijspol.com richting De Dorpsparel in Schuiferskapelle, om er de opbrengst van 250 euro te overhandigen aan het directieteam van de school. Een gebaar dat zowel door de directie als de leerlingen zeer gewaardeerd werd. (WME)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten