Onbegrip over werken aan school in Adegem

foto LV
foto LV
Redactie KW

Om de veiligheid van de zwakke weggebruikers te verhogen, verbreedt de gemeente het stukje Adegem Dorp tussen de zijingang van de VBS De Papaver en de parking van Den Hoogen Pad en herstelt ze het voetpad aan de school.

De school en de ouderraad hadden gevraagd om die werken pas na het schooljaar uit te voeren. Omdat de gemeente niet op die vraag inging, moet de school nu enkele aanpassingen doen.

Begin augustus nemen de eerste bewoners van de nieuwe verkaveling Oaze (schuin tegenover de VBS De Papaver) hun intrek in hun appartementen. Daardoor zal het drukker worden in het stukje Adegem dat naar de parking van Den Hooge Pad loopt.

“Wij hadden begrip voor de opmerkingen van de school en de ouderraad en werkten plannen uit om dat stukje Adegem Dorp te verbreden en het voetpad langs de zijkant van de school te verbeteren. Omdat wij er rekening mee moeten houden dat tijdens de duur van de werken de parking aan Den Hoogen Pad en het kerkhof langs Adegem Dorp niet te bereiken zijn en het in juli Adegemkermis is en er tijdens de vakantiemaanden daar ook nog activiteiten worden georganiseerd, hebben wij besloten om die werken nu uit te voeren. Zonder tegenslagen zijn de werken klaar voor het begin van de bouwvakantie”, legt schepen Jason Van Landschoot (Open VLD) uit.

Aanpassingen

De directie en de ouderraad zijn tevreden dat het stukje Adegem Dorp wordt verbeterd, maar hebben er geen begrip voor dat schepen Van Landschoot de werken niet wou uitstellen tot na het schooljaar. “Hij heeft bij het nemen van zijn beslissing niet gedacht van de veiligheid van de schoolgaande jeugd maar aan de mensen die vanaf augustus hun intrek nemen in de Oaze”, klinkt het bij verschillende leden van de ouderraad.

“Om bij het begin en het einde van de schooldagen de verkeersdrukte in de omgeving van de school in goede banen te leiden, hebben wij enkele aanpassingen doorgevoerd. De kleuters en leerlingen van het eerste en tweede leerjaar moeten nu allemaal langs de grote poort binnenkomen. Aan de ouders wordt gevraagd om hun kinderen aan de kiss-and-ridezone af te zetten. Om de verkeersdrukte te spreiden, eindigt voor de leerlingen van het derde tot en met het zesde leerjaar, tot het einde van het schooljaar, hun schooldag voortaan enkele minuten vroeger dan anders het geval is”, aldus directeur Annelies Lammertyn.

(LV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.