Officiële opening sportcentrum Marie Thérèse De Gryse in Oostende

Vrijdag werd aan de Schapenstraat een nieuw sportcentrum geopend. Op het perceelgrond van het Gemeenschapschapsonderwijs GO! en in samenwerking met TMVW, realiseerde Stad Oostende een nieuwe sportzaal, die de naam kreeg van turnster Marie Thérèse De Gryse.

Directeur van Scholengemeenschap Stroom, Chris Vandecasteele, was de eerste spreker. Na hem volgden de schepenen Bjorn Anseeuw (Gebouwen), Bart Plasschaert (Sport en Vrije Tijd) en burgemeester Bart Tommelein. © FRO

In januari 2018 werd de eerste spadesteek gestoken aan de Schapenstraat en anderhalf jaar later werd de nieuwe zaal werkelijkheid. Een win-win situatie voor Stad Oostende, die de grond in erfpacht kreeg van het GO! en voor de scholengroep Stroom, die tijdens de schooluren zal gebruik maken van dit sportcomplex. Het sportcentrum werd zo ingericht dat, de Oostendse sportverenigingen er buiten de schooluren, hun diverse sporten kunnen beoefenen. De zaal is ecologisch gebouwd en voldoet volledig aan de toegankelijkheidsnormen.

Na de oproep en uit de vele voorstellen voor een naam van het nieuwe sportcentrum sprong één naam eruit: die van Marie Thérèse De Gryse (1926-2005). Deze sportieve dame was een Oostendse turnster, lid van KOTV Noordzee, en verdedigde de Belgische driekleur op de Olympische Spelen van 1948 in Londen.

Onder ruime belangstelling van leden van verschillende Oostendse sportverenigingen, van omwonenden en van meer dan 40 familieleden van Marie Thèrése De Gryse huldigden burgemeester Bart Tommelein en schepenen Björn Anseeuw en Bart Plasschaert deze aanwinst voor sportief Oostende in.

(FRO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.