O.L.V. Ter Engelenschool in Kortrijk krijgt bijna 2,5 miljoen euro voor restauratie

Redactie KW

Onder meer de daken en de gevels zullen er mee onder handen genomen worden.

Vlaams minister van Onroerend Erfgoed Geert Bourgeois heeft voor 2.499.094,65 euro aan restauratiepremies toegekend voor het O.L.V. Ter Engelenschool in Kortrijk. Het gaat om een restauratiepremie van 1.671.486,01 voor de restauratie van de daken en gevels en een restauratiepremie van 827.608,64 voor de restauratie van het interieur van de gebouwen.

Vrij onderwijs gecentraliseerd op twee campussen

De scholen van het vrij onderwijs te Kortrijk ondergaan momenteel een ingrijpende verandering. Hierbij worden alle onderwijsactiviteiten geconcentreerd op twee campussen: het vroeger O.L.V. Ter Engelen en het vroegere Sint-Amandscollege. De beschermde schoolgebouwen op de site O.L.V. Ter Engelen worden volledig gerestaureerd en aangepast aan de moderne onderwijsnoden. Zo zal de kapel worden omgevormd tot een auditorium.

‘t Fort

De O.L.V. Ter Engelenschool, beter bekend als ‘t Fort, werd gebouwd tussen 1843 en 1845 in opdracht van de orde van de Zusters van Liefde. In de loop der jaren werd de school meerdere malen uitgebreid en verbouwd. Ondanks alle verbouwingen bleef de oorspronkelijke luister en grandeur van de gebouwen intact. In 2003 werd de school als monument beschermd. De tuin van de school werd beschermd als stadsgezicht

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.