Nieuwe toiletten en berging voor de kleuters van De Knuffel in Emelgem

In de Vrije Basisschool Sint-Pieter in de Prinsessestraat en haar kleuterafdeling ‘De Knuffel’ in de Reigerstraat, allebei in Emelgem, wordt er zo goed als het jaar rond gebouwd en verbouwd.

De leerlingen van het VTI met vakleraar Pedro Gevaert, technisch adviseur bouw Luc Vanderheeren, directeur Luc GHekiere en voorzitter André Vanneste van Sint-Pieter. (Foto CLY)

“In De Knuffel werden er nieuwe toiletten en een berging gebouwd. In de lagere school in de Prinsessestraat staan er de komende jaren grote bouwwerken op het programma”, zegt directeur Luc Ghekiere.

In september 2012 werd de kleuterschool De Knuffel doorgelicht. “We kregen een positief verslag, maar met toch enkele aandachtspunten die we moesten aanpakken”, aldus Luc Ghekiere. “Een van die aandachtspunten was: voldoende toiletten en urinoirs voor de kleuters en een toilet in de omgeving van de kinderopvang. Sinds de kleuters hier werden ondergebracht, werden al heel wat aanpassingen gedaan. Er kwam een nieuw plat dak, een overdekte speelplaats, nieuwe chauffage en elektriciteit. Door het stijgend aantal kleuters moesten we ons conform de normen stellen met de Europese normen en besloten we vier extra toiletten, twee urinoirs, een toilet bij de kinderopvang, een open berging voor afvalcontainers en een gesloten berging voor alle rollend materiaal te bouwen. Ook de omgeving van de school werd verfraaid, de oude struiken werden verwijderd en er werd een veilige rubberen boord met speeltuigen en een zandbak geplaatst. Kostprijs van al die werken: 70.000 euro.”

Geen subsidies, wel hulp van VTI Bouw

De school kon niet rekenen op subsidie van Agion, het subsidiëringsorgaan van het onderwijsministerie en moest de werken zelf financieren. “Leerlingen van de afdeling Bouw van het VTI hielpen dit bouwproject realiseren. Voor hen was het een stage-opdracht. De leerlingen mogen trots zijn op wat ze hier realiseerden.”

In de lagere school in de Prinsessestraat wordt er ondertussen verder verbouwd. “Chauffage, kinderopvang, vervangen van ramen en deuren, een nieuwe fietsenstalling…. Er zijn zo goed als het jaar rond werken aan de gang. En de school kijkt uit naar de realisatie van een nieuwe turnzaal, een extra administratief blok met extra klasklokalen en een nieuwe speelplaats. Dit project werd in 2003 ingediend bij Agion en we staan op de wachtlijst. Maar het kan nog vijf jaar duren eer we de goedkeuring krijgen”, besloot Luc Ghekiere.

(IB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.