Nieuwe thuis voor internen in Poperinge

Het internaat Ten Bunderen neemt binnenkort een nieuwe ontspanningszaal in gebruik voor de internen van het VTI en De Ast in Poperinge.


Volgens internaatsbeheerder Tilde Barbry ontstond het idee om dit huis om te bouwen tot een nieuwe ontspanningsruimte voor het internaat, toen vzw Ten Bunderen het huis 54 in de Boeschepestraat aankocht. “De toen bestaande ontspanningszaal was aan vervanging toe om te kunnen voldoen aan de eisen van de hedendaagse tijd en de wensen van de jongeren. We willen met dit huis een plek creëren waar internen ‘thuis’ komen na een drukke lesdag”, zegt Tilde Barbry.

De internen kunnen er televisie kijken, biljarten, spelen op de nieuwe voetbalbaktafel, gamen op playstation, gebruik maken van computers, gezelschapsspelletjes enzovoort.

Gevarieerd publiek

De ontspanningsruimte werd speciaal ingericht voor de jongeren die op het internaat Poperinge Ten Bunderen zitten. “Dit zijn jongeren die school lopen in het VTI of in De Ast. Dit schooljaar zijn we gestart met 39 internen. We hebben een relatief kleine groep wat betekent dat iedereen elkaar kent en er een huiselijke sfeer heerst. Oudere internen geven uitleg aan jongere internen over schooltaken en moeilijke opdrachten. Zowel internen uit het zesde middelbaar voetballen samen met internen van het eerste middelbaar”, klinkt het.

(AHP-foto MD)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West van vrijdag 31 oktober.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.