Nieuwe school ‘Groene Kouter’ officieel geopend in Zwevegem

De leerlingen zorgden mee voor de feestelijke opening. © GVZ
Redactie KW

Aan de rand van het gemeentepark van Zwevegem is vrijdagavond dan toch eindelijk de nieuwe school Groene Kouter geopend. Al in 2001 werden de eerste plannen hiervoor ontvouwd, nu 15 jaar later is het gebouw ook een feit. Onderwijsminister Hilde Crevits was ook van de partij.

Het begon in 2001 met een subsidieaanvraag bij Digo voor de uitbreiding van de school in Knokke. De nieuwbouw in Knokke werd beperkt tot de kleuterafdeling en de drie laagste jaren van de lagere school. Voor de bovenbouw opteerde men voor een school in de nabijheid van de Kouterschool. In 2009 opteerde men voor de keuze van de locatie voor het park, aanvankelijk op de plaats waar de feesthalle stond. In juli 2011 gaf de Gecoro-raad het advies om de nieuwe school te bouwen parallel aan de Kouterstraat op de plaats van de feesthalle. Toen het toenmalig beleid opteerde om de school te bouwen achter eigendommen in de Ommegangstraat kwam er fel burenprotest met een petitie, die uiteindelijk de zwanenzang van het beleid inleidde.

Na de verkiezingen zocht het huidig beleid naar alternatieven voor de inplanting van de nieuwe school, maar het moest uiteindelijk vaststellen dat de inplanting op de plaats van de oude feesthalle aan de rand van het gemeentepark de enige optie was. Na goedkeuring van het voorontwerp in september 2013, kwam er in april 2014 een bouwvergunning. In maart 2015 was er de goedkeuring van het DBFM-contract. In mei 2015 startten de bouwwerken en in september 2016 werd de school in gebruik genomen. Vrijdag had dan de opening plaats in aanwezigheid van onderwijsminister Hilde Crevits.

(RRZ)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten