Nieuwe klasgebouwen van Campus Plein (Guldensporencollege) Kortrijk officieel geopend

Op 10 november 2016 opende het Guldensporencollege al het gloednieuwe schoolrestaurant en internaat. Op 15 november vond de officiële opening plaats van de nieuwe klasgebouwen van ‘t Plein (vroeger ‘t Fort genaamd). Een honderdtal geïnteresseerden, waaronder ook de architecten en ontwikkelaars, waren aanwezig om de inhuldiging mee te maken.

Zowel de buiten- als binnenkant werden gerestaureerd volgens de regels van de kunst. © Foto TV

“Ik ben hier opgegroeid in deze school van leerling tot directielid. Het is fantastisch om alles te zien evolueren en mee te zien gaan met zijn tijd. Het is opnieuw een gebouw worden in zijn natuurlijke schoonheid. Deze nieuwe campus ademt de traditie en innovatie in van vroeger in een hedendaags kleedje en dat is wat we ook willen bereiken met onze school. Niet alleen vandaag maar ook morgen” aldus Nicole Casteele (directeur derde graad)

De totale kost van de restauratie en opbouw draagt maar liefst een kostenplaatje van 10 miljoen euro. “Vier eigenaars van het gebouw gaven een bijkomende schenking om de bouw te kunnen financieren. We willen hun dan ook van harte bedanken hiervoor” verduidelijkt Tine, Raad van Bestuur, nog.

Ook directeur Philip Logie van Campus Plein was aanwezig op deze plechtige avond. Tijdens zijn speech verduidelijkte hij waarvoor de school wil staan en hoe ze het gebouw daarbij integreren. “We brengen een sociale mix van leerlingen in onze scholen waarbij elke leerling centraal staat. Het beroep van de ouder mag geen reden zijn om iemand anders te behandelen. De leerlingen worden bij ons voorbereid op de toekomst. De mix van elementen die in de bouw werden verwerkt komen ook terug in onze schoolsysteem waarbij we oude met nieuwe stijlen combineren. Een goede stijl om te leren”.

Vanaf heden kunnen de leerlingen opnieuw volledig terecht in Campus Plein van het Guldensporencollege. Een verhuis die bij heel wat leerkrachten, directieleden en andere vakmannen voeten in de aarde heeft gekost maar een deadline die perfect gehaald werd.

(TV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.